Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Alaaddin Keykubat Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Üngüren’in konuşmacı olduğu seminerde, doğuştan iki kolu olmayan ve tüm ihtiyaçlarını ayağıyla karşılayan üniversite öğrencisinin karşılaştığı zorluklar ve baş edebilme yöntemleri, dinleyenleri duygulandırdı.
Yrd. Doç. Dr. Engin Üngüren, Antalya’nın Manavgat ilçesinde, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "Hayvanat Bahçesindeki Kutup Ayısı" isimli eğitim seminerinin iki ana başlık altında toplanabileceğini belirterek, "Bunlardan birincisi kalite kadro, diğeri ise profesyonel olmak" dedi.
GÖZDEN KAÇAN ÖNEMLİ KONU
Konuşmasında, Antalya’nın bir turizm kenti olduğunu vurgulayan Üngüren, "İnsanların her şeyi turizm üzerine kurulmuş durumda. Böyle olunca da turizmdeki en küçük sarsıntı, Antalya’da yaşamı felce uğratıyor. Turizmcilerimiz son yıllarda sürekli bölgeye ve ülkeye gelen turistlerin kalitesizliğinden dert yanmaktalar. Asıl gözden kaçırılan konu ise turistleri kalitesiz olmakla suçlayan turizmciler ve esnafın vermiş olduğu kalitesiz hizmet, satmış oldukları kalitesiz ürünler ve en önemlisi de hizmet veren personelin ve yöneticilerin profesyonel olmamalarıdır" dedi.
Kalitesiz bir taksi sürücüsünün yaptığının cezasını Alanya, Antalya ve Türk turizminin çekmek zorunda kaldığına dikkat çeken Üngüren, "Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için, ülkemizin gerçek anlamda profesyonel, gerçek anlamda kendini yetiştirmiş kaliteli gençlere ihtiyacı var" diye konuştu.
"KALİTELİ İNSAN"A EN GÜZEL ÖRNEK
Seminerin konuğu olan doğuştan iki kolu bulunmayan Volkan Oğuz’un "kaliteli insan" olmanın çok güzel bir örneğini oluşturduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Üngüren, "Volkan, en büyük engelin, zihinsel engel olduğu; fiziksel engellerin bir şekilde mutlaka aşılabileceği; asıl önemli olanan zihindeki engellerin aşılması olması gerektiğinin somut bir örneği olarak karşımızda" dedi.
"SİZLER DE BENİM KADAR MÜCADELECİ OLUN"
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan ve doğuştan iki kolu olmayan Anadolu Üniversitesi Sağlık Kuruluşu İşletmesi birinci sınıf öğrencisi Volkan Oğuz, kendisini dinleyenlere, yazı yazmak başta olmak üzere ihtiyaçlarını ayaklarıyla gidermeyi başardığını anlattı. Çocukluğunda arkadaşlarının kendisinden uzak durduğunu, belirli bir döneme kadar bunalımlı bir yaşam sürdüğünü belirten Oğuz, okulda eğitim başarısı, şiir ve tiyatro ile ilgilenmeye başlamasının ardından insanların ön yargılarının değişmeye başladığını söyledi.
Bugüne kadar kendisine acı veren birçok olayla karşılaşmasına rağmen, yaşama sevincini ve mücadele azmini hiçbir zaman kaybetmediğini belirten Oğuz, "Bakın ben bu haldeyken bazı şeyleri başarabiliyorsam, yaşamaktan zevk alabiliyorsam, sizler her şeyi başarabilirsiniz. Yeter ki yaptığınız işi sevin ve azmedin. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Hiçbir zaman hayallerinizden ve yaşamaktan zevk almaktan vazgeçmeyin. Sizler de benim kadar mücadele edin. Küçük şeyleri büyütüp sorun etmeyin. Bunları yaptığınız sürece başarılı olmamanız için hiçbir neden yok" dedi.
HEDEFİ EHLİYET ALIP; OTOMOBİL KULLANMAK
Yaşamındaki zorluklardan, zorluklarla baş edebilmek için verdiği mücadeleden örnekler veren Oğuz, "Geçtiğimiz günlerde iki eli olmayan bir bayanın araç kullandığını gördüm. Şu an hedefim ehliyet alıp araç kullanmak. Ben bedensel engelin her türlüsünün aşılabileceğini, asıl önemli olan zihinsel engellerin aşılması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.