Bilyoner.com, “Süper Lig şampiyonu hangi takım olur?” bahsinin oynanma oranlarını açıkladı. Verilere göre, tüm üyeler arasında sezon başında yüzde 46 ile şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Galatasaray, şu an yüzde 25’lik oranı ile Fenerbahçe’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Sezon başında yüzde 34’le ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ise alınan başarılı sonuçların etkisiyle yüzde 53’le ilk sırada bulunuyor.

Takımlarının şampiyon olacağına inanan Fenerbahçe taraftarı Bilyoner.com üyelerinin oranı yüzde 65’ten yüzde 82’ye yükselmiş durumda. Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor taraftarlarının ise kendi takımlarına oynama oranlarının düştüğü görülüyor.

Bilyoner.com’un verilerine göre, taraftarlar uzun vadeli bahisler arasında yer alan “Süper Lig şampiyonu hangi takım olur?” bahsinde en çok Fenerbahçe’ye şans veriyor. Üst üste alınan başarılı sonuçların taraftarların şampiyonluk bahsindeki tercihlerini etkilediği ve Fenerbahçe’nin sezon başında yüzde 34 olan oranının yüzde 53’e yükseldiği görülüyor. Bilyoner.com üyelerinin sezonun ilk haftasında yüzde 46 ile şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterdikleri Galatasaray ise yaşanan puan kayıplarının ardından yüzde 25’e gerilese de, halen Fenerbahçe’nin ardından en büyük şampiyonluk adayı olarak gösteriliyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oranlarındaki bu değişime karşılık Beşiktaş’ın oranının da yükseldiği, Trabzonspor’un oranında ise herhangi bir değişim olmadığı görülüyor. Sezon başında Bilyoner.com üyelerinin yüzde 15 BJK olan tercihleri şu anda yüzde 18 seviyesinde bulunuyor.

Takım bazında taraftarlar çerçevesinden bakıldığında ise puan sıralamasındaki durumun taraftarlara da yansıdığı görülüyor. Sezon başında Fenerbahçe taraftarlarının yüzde 65’i “Fenerbahçe şampiyon olur” derken, bu oranın bugün yüzde 82’ye yükseldiği görülüyor. Yine sezon başında “Galatasaray şampiyon olur” diyen yüzde 22’lik Fenerbahçe taraftarının oranı ise bugün yüzde 4’e gerilemiş durumda. Fenerbahçe taraftarının kendi takımlarından sonraki en büyük şampiyonluk adayı ise yüzde 12 ile Beşiktaş.

Galatasaray taraftarları yüzde 52 ile halen takımlarının şampiyon olacağını düşünse de sezon başında yüzde 77 olan rakamın çarpıcı bir biçimde düştüğü görülüyor. Galatasaraylıların yüzde 15’inin sezon başındaki şampiyonluk adayı olan Fenerbahçe ise bugün yüzde 33’e yükselmiş bulunuyor.

Tıpkı Galatasaraylılar gibi, Beşiktaş taraftarı olan Bilyoner.com üyelerinin de şampiyonluğa olan inançlarının azalması dikkat çekiyor. Sezon başında Beşiktaşlıların yüzde 45’i takımlarının şampiyon olacağına inanırken, bugün bu oran yüzde 37’ye düşmüş durumda. Yine sezon başlangıcında Beşiktaş taraftarlarının yüzde 20’si tarafından Beşiktaş ve Galatasaray'ın ardından şampiyonluğun üçüncü adayı olarak gösterilen Fenerbahçe, bugün yüzde 31’le ikinci sırada bulunuyor. İlk haftalarda yüzde 30’la ikinci aday olan Galatasaray ise yüzde 29’a düşerek üçüncü sıraya geriledi.

Dört büyükler arasında, kendi takımları dışında başka bir takımın şampiyonluğunu daha büyük olasılık olarak gören tek taraftar kitlesi ise Trabzonsporlular. Trabzonspor taraftarı, Bilyoner.com üyelerinin yüzde 38’i sezon başında takımlarını favori görürken, bu oran bugün yüzde 29’a gerilemiş bulunuyor. İlk sırada ise, sezon başlangıcında Trabzonsporlular'ın yüzde 10’unun tercih ettiği Fenerbahçe, yüzde 30 oranla bulunuyor.

Bilyoner.com üyelerinin 2014 FIFA Dünya Kupası’ndaki favorisi Brezilya. “Dünya Kupası’nda kim şampiyon olur?” tercihlerinde Brezilya’yı Almanya ve son şampiyon İspanya takip ediyor.

Şampiyonlar Ligi’nde yapılan tercihlerde ise kupayı kaldıracak takımın 3.0 oranı ile en favori takım olan Bayern Münih değil 4.5 oranlı Barcelona olması dikkat çekiyor.