Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı devam eden köprülü kavşak ve üst geçit çalışmalarını yerinde inceledi.
Genel Sekreter Mustafa Yalçın ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy’un yanısıra ilgili bürokratlar ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte MKP Bulvarı, Hastane Caddesi ve Karayolları Kavşağı’nı gezerek yapımı devam eden çalışmalar hakkında yerinde bilgiler alan Başkan Çelik, bu kavşakların tamamlanmasıyla birlikte trafikte önemli oranda rahatlama yaşanacağını söyledi.
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Başkan Çelik, köprülü kavşak ve üstgeçitleri planlanan zamanda hizmete sunacaklarını ifade ederek, "İlgili birimlerden belediye içinde aldığmız brifinglerden sonra sahaya çıktık. Yatırımlarımız arasında en önemlilerinden olan ve en acil konumda olan 4 ana kavşaktaki köprülü kavşak ve üstgeçit çalışmalarını yerinde inceliyoruz. Hava şartları da çok iyi gittiği için belirlenen tarihte inşallah bitireceğiz. Kavşak çalışmaları bittiği anda şehrin ana problemlerinden birisi olan eski Çevreyol üzerinde kesintisiz trafik akışı mümkün olacak. Karayolları Kavşağı, Hastane Caddesi Kavşağı arkasından İstasyon Caddesi’nden Erkilet’e giden kavşak ve MKP Bulvarı kavşağı kesintisiz olarak akacak. Böylece araçlar, şehir içine girme ihtiyacı duymadan şehrin doğusunda bulunan mahallelere rahatlıkla ulaşabilecekler. Şu anda içinde bulunduğumuz MKP Bulvarı kavşağında toplam 37 ana taşıyıcı ayağın toprak altındaki işleri bitmiş durumda. Toprak üstündeki bölümlerinin de yapımı hızla sürüyor" dedi.
"YEŞİL DOKUYA ÖNEM VERİYORUZ"
Köprülü kavşak ve üstgeçit inşaatlarıyla birlikte yeşil doku çalışması da yapacaklarını kaydeden Çelik, yol kenarlarına büyük ağaçlar dikeceklerini söyleyerek, "Kavşak yapım çalışmalarında trafiğin akışı, araç ve yaya trafiği gibi konular önemli ama bir başka önem verdiğimiz konu da yeşil doku. Bu yollar yapılırken, yan yollarda da başta çınar olmak üzere yetişmiş ağaçlardan oluşan farklı bir yeşil doku oluşturacağız" diye konuştu.