Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA kent meydanında merhum 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in heykelinin bulunduğu alanın karşısındaki IYAŞ Park Otel'in duvarına asılan reklam tabelası tepkiye neden oldu. Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, tabela yüzünden Demirel heykelinin görülmediğini söyledi.
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ünlü fötr şapkasıyla halkı selamladığı anın anlatıldığı heykeli, memleketi Isparta'daki Kaymakkapı Meydanı'na dikildi. 1997 yılında Isparta Belediye Başkanı DYP'li Mehmet Aybatılı döneminde yaptırılan ve alt kaidesiyle yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin kaidesine, 'Isparta'nın gururu, kudretli, çalışkan, demokrasi timsali devlet adamı Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel' yazıldı. Ankara'da tedavi gördüğü hastanede geçen 17 Haziran'da yaşamını yitiren Demirel'in naaşı, defin için Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'e götürülürken de bu heykel önünden geçirildi ve binlerce hemşehrisi tarafından gül yapraklarıyla uğurlandı.
Her gün binlerce kişinin geçtiği meydandaki heykelin hemen arkasında IYAŞ Park Otel'in altında açılan bir giyim mağazasının duvarındaki reklam tabelası, son günlerde kentte en çok tartışılan konu oldu. Yaklaşık 50 metrekare büyüklüğündeki tabelada yer alan yazı ve fotoğrafların Demirel heykelini kapattığını düşünenler, duruma tepki gösterdi.
Giyim markazı zincirine ait mağazanın İstanbul'daki yöneticilerinin Isparta'yı ziyaretinde konu kendilerine de iletildi. Bunun üzerine boyutu değiştirilmeyen tabeladaki yazı küçültüldü, ancak yan taraflarına büyük fotoğraflar yerleştirildi.
Duruma tepki gösterenlerden DP İl Başkanı Hasan Yalçınkaya, Demirel heykelinin tabela yüzünden görülmediğini belirterek, daha duyarlı ve hassas davranılmasını istedi. Yalçınkaya, şöyle dedi:
"Göründüğü üzere yazı biraz küçültülmüş ama yöneticilerimizin daha dikkatli ve hassas olmalarını bekliyoruz. Gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımız, gerek memleketimizin insanları yürürken 9'uncu cumhurbaşkanımızın heykelini göremiyor. Mağaza reklamı daha dikkat çekici. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI