Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türkiye’de ve yurt dışında toplam 14 havalimanını işleten, 39 havalimanında  hizmet şirketleriyle faaliyette bulunan TAV Havalimanları Holding’in İcra Kurulu Başkanı Sani Şener,  Atatürk Havalimanı’nda güvenlik konulu sunuma katıldı.  Konferans salonundaki sunumda Sani Şener, TAV Özel Güvenlik K-9 Birimi’nde göreve başlayan Labrador cinsi kuzguni siyah renkte patlayıcı arama eğitimli 'Hido' adlı köpeği görünce yanına gitti. Hido’nun yanındaki görevli güvenlikçiye, sırtında 'TAV' yazılı yelek bulunan Hido’yu göstererek, “ Bizim personelimiz mi? “ diye sordu. Görevliden olumlu cevap alan Şener bu kez, ”Bunlar kıymetli elemanlar. Çok iyi bakmamız lazım” dedi.
Bir süre Hido’nun kayışından tutan Sani Şener yanındakilere dönerek, “ Yıl başında buna zam da yapmak gerekecek herhalde” dedi.
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA KARGO’DA, İZMİR’DE TERMİNALDELER
Bilinen adlarıyla “Bomba Uzmanı”, bilimsel adıyla da “Patlayıcı arama eğitimli” olan köpeklerin halen İzmir Adnan Menderes Havalimanı’da kontrol noktasının teke düştüğü pilot uygulamada göreve başladıkları, Atatürk Havalimanı’nda ise kargo terminallerinde görev yaptıklarını belirten TAV Eğitim Denetim Koordinatörü Mansur Güneş şunları söyledi:
“ Halen K-9 birimimizde 3 adet patlayıcı arama eğitimli köpeğimiz var. Bunlardan Hido 3 yaşında Labrador cinsi, diğerleri ise 1,5 yaşında Belçika Kurdu Suka ve 1 yaşında Golden cinsi Leydi var. Hepsi de yabancı orijinli. Bunlar bize eğitimli yavru olarak geliyor. Şu anda Atatürk Havalimanı’nda kargoda ve otoparklarda görev yapıyorlar. Yakında İzmir’deki pilot uygulamanın aynısı burada da başlayınca terminal içinde görev yapacaklar. Eğitimlerini emniyetten alacaklar.”
Mansur Güneş havalimanları dışında istenilen bölgelere ve firmalara da görev için gidildiğini belirterek, “ Türkiye’de çevrilen James Bond filminin Kapalıçarşı, Eminönü, Sirkeci ve Adana’daki çekimlerinde TAV K-9’ları görev yaptı” dedi.
(FOTOĞRAF)