Yozgat’ın Kadışehri İlçesinde ORAN Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 12 bin 980 TL bütçeli “Zeka Oyunları ve Mental Aritmetik Kursu” Projesi kapsamında düzenlenen eğitim sona erdi.
Eğitimle birlikte Kadışehri ilçesinde görev yapan 106 okul öncesi, sınıf ve matematik öğretmenlerine hem kursa katılım sertifikaları hem de “Zeka oyunları eğitmeni” sertifikaları verildi. Sertifika sahibi öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm kurumlarda zekâ oyunları derslerine girmeye yasal olarak hak kazandıkları belirtildi.
Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Arduç, Kadışehri Kaymakamlığınca yapılacak yeni bir çalışmayla ilçede bulunan 17’si ilkokul ve 8’i ortaokul olmak üzere 25 okulumuza zeka oyunu sınıfı kuracaklarını söyledi. Arduç “Zeka oyunları setleriyle desteklenen 2 bin 363 öğrenciye yaş ve ilgi alanlarına uygun bir şekilde sudoku, kendoku, çarpmaca, tangram, tetromino, pentomino, kare karalamaca ve benzeri onlarca zeka oyunundan bir ya da birkaçı öğretilecek. Eğitim yılı sonunda ise ilkokul ve ortaokullarımızdan 100’er öğrencimizin katılımıyla iki günlük bir zeka oyunları şampiyonası düzenlenecek” dedi.