Hasan Varol Mahallesi Ulubatlı Sokağı’nda bulunan Şeker Evleri’ni su bastı.
Fakat bu su baskının sebebi oldukça farklı. İddiaya göre Kernek Şelalesi’nde akan suyun üzeri kapatılınca, aşırı yağışlarla birlikte artan yer altı suyu apartmanların bodrum katlarından gün yüzüne çıktı.
Şeker Evleri olarak bilinen yerdeki birçok apartmanın bodrum katları tamamen su ile doldu. Suyun tahliyesi için belediye ekipleri tarafından pompa konuldu. Pompa ile su çekilse de diğer taraftan suyun geldiği kaynak kurutulamadığı için su yeniden doluyor.
Deponun yanı sıra binanın hemen alt tarafından da su çıkıyor. Binaların altının komple su olması bina sakinlerini tedirgin ediyor.
İddiaya göre bu duruma 1 haftadır herhangi bir önlem alınmadı. Mahalle sakinleri suyun binaların altına akmaya devam etmesi halinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan binaların yıkılmadan kendiliğinden çökeceğini söylüyor.
Kernek Şelalesi’nin hemen yanında bulunan Şeker Evleri’nin tabanında su çıktı. Apartman sakinlerinin iddiasına göre Kernek Şelalesi’nden akan kaynak suyunun üzeri kapatılınca, aşırı yağışlardan su apartman altından gün yüzüne çıktı. Binanın altının komple su dolması nedeniyle apartmanın yıkılmasından korkuluyor.