Yerel ve ulusal çapta kurslar veren ve adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu eğitim Merkezi (YBEM), Irak’ta özel eğitim hizmetleri veren AFAK Center işbirliğiyle Bağdat’ta şube açtı. Merkez ile bölge insanlarına bir çok farklı alanda hizmet verilecek.
SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci, Bağdat’ın kendileri için herhangi bir şehirden çok daha fazla anlam ifade ettiğini belirterek, "Bağdat, dostluğun, kardeşliğin adıdır. Bağdat bizden bir parçadır. Bugün SDÜ YBEM olarak orada açtığımız merkez ile kardeşlik bağlarımızın daha da kuvvetleneceğine olan inancım tamdır. Bu şubemiz ile başta şehrimiz olmak üzere ülkemize gelecek öğrenciler için danışmanlık hizmeti veren bir merkez. Türkçe ve başka dillerin öğretildiği bir dil okulu ve bölgenin ihtiyaç duyduğu mesleki ve teknik eğitimlerin verileceği bir eğitim kurumu olarak hizmet vereceğiz. SDÜ YBEM bu adımla önemli tarihi, ekonomik ve kültürel bağlarımızın olduğu Bağdat şehrinde hem ülkemize ekonomik girdi sağlayacak hem de iki ülke arasında ki kardeşlik hukukunu güçlendirecektir. Böylece Irak halkı ile hem kurumsal bağlarımız olacak hem de şehrimiz ve ülkemiz bu bağdan ekonomik ve kültürel kazanım sağlayacaktır" dedi.
3 ÜLKEDE DAHA ŞUBE AÇILACAK
SDÜ YBEM olarak haklı bir gurur yaşadıklarını anlatan Cebeci, "Farklı ülkelerde de yeni şubeler açma girişimlerimiz devam ediyor. Çok yakında üç ülkede daha şubelerimizi açacağız. Bağdat ofisimizin her iki ülkeye de hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Irak artık bize ırak olmayacak. Irak’ta geçerli olan eğitim faaliyetlerini yürüteceğiz. Öncelikli olarak dil Türkçe , Türkçe üzerinden eğitim çalışmalarımız var. İngilizce eğitim yapacağız. Uzaktan eğitimle Orta Doğu’ da İngilizce eğitim vereceğiz. Yaşam boyu Eğitim Merkezi bunu yapacak. İngilizce uluslararası geçerliliği olan sınavlara yönelik bizim hocalarımız kurs verecek. Hocalarımız buradan anlatacak onlar oradan öğrenecekler. Lisans, yüksek lisans, doktora öğrenciler var. Orada varlığımızı hissettireceğiz. Bağdat Büyükelçiliği’nin karşısında ofisimizi açtık. Faaliyetlerimiz başladı. Burada önemli olan Türk bayrağını astık. Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Türk Bayrağı birlikte dalgalanacak. Türkçe kursunu hem orada örgün olarak vereceğiz hem de uzaktan eğitim yöntemiyle vereceğiz. Maksadımız Türkçe eğitimi” diye konuştu.