TÜRKİYE Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) çatısı altında faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin Pamukkale Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlediği Ulusal Özel Olimpiyat Oyunları başladı.
Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki spor tesislerinde, bu sabahtan itibaren masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve yüzme dallarında yeteneklerini sergileyen özel sporcular centilmence yarışırken, müsabakalara katılanlara yaptıkları dereceye bakılmaksızın kendilerine madalya takılıyor. 28 kentten Denizli'ye gelen 60 okula mensup 550 sporcuyu aileleri de yalnız bırakmıyor. 19 yaşındaki Muhammet Tuğrul Şahin'in annesi Hatice Şahin, oyunların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Benim oğlum milli yüzücü. Bu yarışmalara çocuklarımızı spora ve sosyal hayata teşvik etmek için katılıyoruz. Çocuklarımızın gelişimleri, konuşmaları ve zeka seviyelerinin ilerlemesini spora borçluyuz. Down sendromlu, otizimli çocukların aileleri, yavrularını spor aktivitelerine yönlendirsinler. Spor onları yeniden hayata kazandıracak."

FOTOĞRAFLI