Son yağışlar nedeniyle dolan Porsuk barajının kapakları açılması sonucu şehrin merkezinden geçen Porsuk çayına yığılan atıklar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanıyor.
Önceki yıllara göre daha yoğun yaşanan yağış nedeniyle Porsuk barajı doldu. Sel ihtimaline karşı açılan baraj kapaklarından boşalan sular, beraberinden ot, ağaç yığınları ile benzeri atıkları beraberinde getirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı Porsuk Çayı Temizlik Ekibi, yaşanan bu durum karşısında önlem alarak çevre ve görüntü kirliliğine karşı çift tekne ile temizlik çalışmalarına başladı. Atıklar, ’dirgen’ adı verilen alet ile toplanarak, teknelere istifleniyor. Yoğun bir şekilde yürütülen çalışma ile ekipler, şehir merkezinden geçen alanları temizleyerek Eskişehirli ve şehir dışından gelen vatandaşların güzel görüntüler ile karşılaşmasını sağlıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Temizlik Ekibi Şefi Serdar Kaya, yaz aylarının gelmesiyle gittikçe artan atıklar için ekipleri çoğalttıklarını ve daha çok çalışmaya başladıklarını söyledi. Kaya, “İki ekip halinde yoğun olarak Adalar bölgesinde çalışıyoruz. Son günlerdeki yağışlardan dolayı suyun seviyesi yükseldiği için daha çok ot, ağaç, kütük gibi şeyler gelmeye başladı. İşlerimiz biraz daha yoğunlaştı. Herhangi bir sıkıntı yok, sabahtan akşama kadar temizlik devam ediyor, gün boyu temizliyoruz. Çevredeki vatandaşlarında bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle Adalar bölgesinde oturanların atıklarını suya atmamasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.