Yerel seçim çalışmaları sırasında Feshane’de gerçekleşen Trabzon Günleri etkinliğine katılan Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, tartıştığı bir vatandaşa yumruk attığı iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Sarıgül hakkında basit yaralamada 1 yıl, yumruk atıldığı belirtilen Mustafa Savur hakkında ise kamu görevlisine alenen hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmişti.
İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya müşteki sanık Mustafa Sarıgül katılmazken, müşteki sanık Mustafa Suver hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından hakim, olaya ilişkin bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti. Raporda, tarafların ağızlarından çıkan ifadelerin ortamdaki aşırı gürültü nedeniyle duyulamadığının aktarıldığını belirten hakim, raporun birer örneğini taraflara sundu.

“SARIGÜL’DEN ŞİKAYETÇİYİM”

Duruşmada söz alan müşteki Sanık Suver, Mustafa Sarıgül’den şikayetçi olduğunu belirtti. Kendisinin Sarıgül’e küfür etmediğini belirten müşteki sanık Mustafa Suver, “Ben Başbakana hakarette bulunduğu için kendisine ‘niye Başbakana hakaret ediyorsun’ dedim. Bunun üzerine bana yanaşarak, tokalaşmak için elini uzattı. Ben de tokalaştım. Bu sırada elimi çok sıktı. Ne sıkıyorsun diyerek elimi kurtarmaya çalıştım” dedi.

“SEN DE ONUN ELİNİ SIKSAYDIN”

Bu sırada hakim Ali Belen ise esprili bir şekilde, “Sen de onunkini sıksaydın. Pazarlık yapan esnaflar gibi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra savunmasına devam eden Suver, “Elimi çekmeye çalıştım. Önce bırakmadı, elimi kurtarınca kafama yumrukla vurdu. Yanındaki adamları beni linç etmeye kalktı. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül’ün avukatı Onur Cingil ise müvekkilinin yoğun işleri nedeniyle duruşmaya gelemediğini, bir sonraki duruşmada hazır bulunacağını söyledi. Bilirkişi raporunda eksikler bulunduğunu savunan Cingil, rapora karşı diyeceklerini hazırlamak ve karşı tarafın hakaret ettiğini duyan tanıkları hazır edebilmek için süre talep etti. Müvekkilinin beraatini isteyen Cingil, karşı tarafın ise cezalandırılmasını istedi.
Tarafların katılma taleplerini kabul eden mahkeme, Sarıgül’ün duruşmaya katılması, tanıkların hazır edilmesi için süre verdi ve duruşmayı erteledi.