Mehmet KURT/ İZMİR, () - BEBEK ve anne ürünlerinde dünya devi Japon Pigeon Corpotation'un iştiraki olan Lansinoh-Pigeon, firması, İzmir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde kuracağı üretim tesisinin temeli atıldı. Firma yöneticileri kendi geleneklerinde olmamasına rağmen kazdıkları sembolik alana 4 adet zeytin fidanı dikti. 
8 bin metrekarelik fabrikada tekli ve çiftli anne sütü emzirme pompaları, manuel anne sütü emzirme pompası, biberon ve emzik üretecek tesisin Mayıs 2016'da üretime geçmesi planlanıyor. Pigeon Group, asıl büyüme alanı olarak gördüğü şişe ve biberon ürünlerinin üretiminde köşe taşı olarak planladığı İzmir'deki tesisi, aynı zamanda grubun mükemmeliyet merkezi olarak geliştirmeyi hedefliyor.
Tesisin temel atma töreninde konuşan Pigeon Genel Müdürü Norimasa Kitazowa, bu yıl 95 milyar Japon Yeni gelir bekleyen Pigeon Group'un Çin'de 2, Japonya'da 3, Tayland'da 2 fabrikasından sonra geçtiğimiz yıl Hindistan'da bir fabrika açtığını, şimdi de İzmir'de yeni bir fabrikanın temelini attığını söyledi. 3 bin çalışanı ile büyük bir şirket olan Pigeon Group'un 2004 yılında ABD'li Lansinoh firmasını satın aldığını dile getiren Kitazowa, satın almayla başlayan hızlı büyümenin her yıl devam ettiğini söyledi. Kitawoza, Lansinoh markasının ABD ve Avrupa'da, Pigeon markasının ise bütün Asya'da güçlü pazar payına sahip olduğunu, Kore'de ise Doublet Heart markasıyla pazarda yer aldıklarını belirterek, İzmir fabrikasının Mayıs 2016'da üretime başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini vurguladı.
Lansinoh CEO'su Kevin Vyse Peacock de, 30 yıllık firma olan Lansinoh'un en büyük yatırımını İzmir'de yapacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Lansinoh 70'in üzerinde ülkede mevcut. İngiltere, Almanya ve ABD'de pazar lideri. Lanolin en iyi ürünümüz ve pazarın yüzde 90'ına sahip. Markamız emzirme ürünlerinde ise pazarın yüzde 60'ına, meme pedi pazarında yüzde 35'ini elinde bulunduruyor. Türkiye'de 6 yılda 16 milyon TL ciro elde ederek önemli bir büyüme sağlamıştır. Lonsinoh olarak 2015 yılında 1 milyar 150 milyon doların üzerinde ciro hedefliyoruz. Gerçek büyüme fırsatını şişe ve biberon ürünlerinde görüyoruz. Bu ürünleri geliştirme konusunda ise İzmir'deki fabrika köşe taşımız olacak. Aynı zamanda Lansinoh-Pigeon için mükemmelliyet merkezi olmasını hedeflediğimiz bu tesis bizim önceliklerimiz arasında olacak."
Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ise, ilk kez bir Japon yatırımcıyı bölgeye çektiklerini belirterek, 50'den fazla ülkede ürünleri satılan Lansinoh firmasının alanında uluslararası pazarın lideri olduğunu, ABD, İngiltere, Almanya, Belçika ve Türkiye'de ofisleri bulunduğunu söyledi. Güler, Lansinoh-Pigeon yatırımını çok önemsediklerini, Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesinde daha çok Japon yatırımcının yer alması konusunda bu firmanın öncülük yapmasını beklediklerini belirterek, "Burası sektöründe dünya liderlerine layık bir mükemmeliyet merkezi. Bunu sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Japon Lansinoh-Pigeon'un yatırımını çok önemsiyoruz. Çünkü bölgemizdeki ilk Japon yatırımcı oldu. Japonya'dan gelen ilk firmanın da sektöründe dünya lideri olması son derece önemli. Yatırım yaptığı arazi bölgemizdeki en nadide arazi. Lansinoh-Pigeon'a yakıştı" dedi. 
İzmirli sunucu Mehmet Necati Şentürk'ün sunumu üstlendiği, Buca Hancı Halk Oyunları Topluluğu'nun zeybek gösterisiyle renk kattığı temel kazma törenine Japon yöneticilerin yanısıra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri de katıldı. Firma yöneticileri kendi geleneklerinde olmamasına rağmen kazdıkları sembolik alana 4 adet zeytin fidanı dikti. Sembolik temel kazma töreninin ardından kokteyl düzenlendi.

FOTOĞRAFLI