GAZİANTEP, ()– GAZİANTEP'Te, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Borsası işbirliği ile toplanan 14 TIR dolusu gıda yardımı törenle Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
Gaziantep Garı’nda düzenlenen yardım TIR'larının gönderilmesi töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçmişte Kobani’ye nasıl yardım edildiyse Bayırbucak Türkmenlerine de aynı hassasiyetin ve yardımın yapılacağını söyledi. Karanlıkları aydınlığı çoğaltarak yeneceklerini ve Türkmenlere her zaman destek olacaklarını vurgulayan Fatma Şahin, "Savaşla mücadeleyi barışı artırarak yapacağız. Hazreti Mevlana, 'barış kalpte başlar' diyor. Onun verdiği bu mesajı bölgenin sahiplenmesi gerekiyor. Bizim yüreğimizde herkese yer var. Nasıl geçmişte Kobani’den gelen acil yardım isteyen kardeşlerimize elimizi açtıysak, desteğimizi verdiysek bir gecede 200 bin kardeşimizi içeri alıp ağırladıysak, bugün Bayırbucak Türkmenlerinde de aynı şekilde davranıyoruz” dedi.
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da kısa süre içerisinde 14 TIR yardım topladıklarını ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından içerisinde gıda yardımı buluna 14 TIR, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

FOTOĞRAFLI