Mersin’in Silifke ilçesinde bir grup AK Parti’li, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mersin mitingi öncesi davul zurna eşliğinde “Aslı yok yaylasında bin beş yüz koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim” türküsünü çaldırıp muhalefet partilerin liderlerine gönderme yaptılar.
Üzerinde “Başbakanımız Mersin’imize Hoş geldiniz” yazılı yaş pasta ve Silifkeli müzisyenler eşliğinde “Aslı yok yaylasında bin beş yüz koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim” türküsünü davul zurna eşliğinde çaldıran AK Parti’liler Başbakan Davutoğlu’ndan muhalefet parti liderlerine armağan ettiler.
AK Partili Ersin Akdoğan yaptığı açıklamada, “Bugün Başbakanımız Mersin’e teşrif ediyorlar. Bizde AK Partililer olarak kendisine hoş geldiniz diyoruz. Başbakanımız bazı mitinglerinde ve konuşmalarında Silifke türküsü olan “Aslı yok yaylasında bin 500 koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim” türsünü dile getiriyor. Bizde ses sanatçılarımızla birlikte bu türküyü söyleyerek Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan diğer muhalefet partilerin liderlerine aslı olmayan vaatleri için gönderiyoruz” dedi.
Başbakan Davutoğlu, bazı mitinglerinde muhalefet parti liderlerinin seçim bildirgesinde yer alan vaatlerin bütçeye yük getireceğini ifade ederek, parti liderlerini bir Silifke türküsü ile eleştirmiş, “Bizim Toroslar’da palavracılar için söylenen güzel bir deyiş vardır. Silifke türküsüdür: ‘Aslı yok yaylasında bin beş yüz koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim’ diyerek “Aslı yok yaylasından türküler söyleniyor” demişti.