Antalya’nın Demre ilçesine bağlı Köşkerler Mahallesi’nde ikamet eden Ali Kocabıçak (41) diyaliz hastası annesini asansör çalışmadığı için ilçe hastanesinin üçüncü katına sırtında indirip çıkarıyor. 16 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan Fatma Kocabıçak (60), son iki yıldır Demre Devlet Hastanesi’nde diyaliz tedavisi görmeye başladı. Yürüyemez haldeki yaşlı kadın, haftanın üç günü diyaliz tedavisi için Demre Devlet Hastanesi’ne götürülmek zorunda. Oğlu Ali Kocabıçak’ın yardımıyla hastaneye götürülen kadının çilesi burada da devam ediyor. İddiaya göre hastanenin asansörü 3 aydır bozuk olduğu gerekçesiyle kapalı tutuluyor. Ali Kocabıçak hastanenin üçüncü katına annesini sırtına alarak çıkıyor, tedavisini ettirip tekrar sırtında indirerek eve götürüyor. Bu işlemi vefalı evlat haftada üç gün yapmak zorunda kalıyor.

Zor durumda olduğunu belirten Ali Kocabıçak, “65 yaşındaki babam ve anneme ben bakıyorum. Günübirlik sera işçisi olarak çalışıyorum. Annemi haftanın 3 günü Demre Devlet Hastanesi’ne diyaliz tedavisi için götürüyorum. 2 yıldan beri bir sorun yoktu. Son 3 aydan beri hastanenin asansörü bozuldu. Kimse ilgilenmiyor. Annemi üçüncü kattaki diyaliz ünitesine sırtımda çıkarıp indiriyorum. Üç kat çıkmayı göze alamayan diğer hastalar Finike Devlet Hastanesi’ne gittiler. Ben gidemedim. Çünkü günlük işçi olarak çalışıyorum. Finike’ye gitsem çalışmaya zamanım olmayacak. Yetkililerden çözüm bekliyorum” dedi.
Hastane yönetimi ise, bozuk asansörün tamiri için ihale yapıldığını ancak ihale yasası nedeniyle sürenin uzadığını, 1 ay sonra arızanın giderileceğini belirtti.