"Kim Jong-un’un ölüm kampları" denilen hapishanelerden birinde çalışmış olan eski bir kadın gardiyan, Kuzey Kore’deki gizli hapishanelerde yaşanan insanlık dışı olayları dünyaya ifşa etti.

Eski kadın gardiyan Lim Hye-jin, Kuzey Kore’nin gizli hapishanelerindeki dehşeti tüm dünyaya duyurdu.  Şimdiye kadar gizli tutulan Kim Jong Un’un ölüm kamplarında mahkumlar insanlık dışı muamelelere maruz kalıyor.

Lim Hye-jin mahkumlara günlerce yemek verilmediğini gözleriyle gördüğünü anlatıyor. Eski gardiyan binlerce mahkumun açlıktan öldüğünü, darp edildiğini, tecavüze uğradığını hatta canlı canlı parçalara ayrıldığını ya da boğularak öldürüldüğünü söylüyor. 

'KAÇMAK İSTEYEN İKİ KARDEŞİN BAŞI KESİLDİ'

Lim Hye-jin bir kere tanık olduğu bir olayı anlatırken hala ürperiyor. Kadın gardiyan Kuzey Kore’nin dağlarındaki bir kamptan kaçış planını yöneten 20’li yaşlardaki iki erkek kardeşin herkesin gözü önünde başlarının kesildiğine şahit oldu. Kadının anlattığına göre gençlerin ailesinden 7 kişi intikam için öldürüldü.

Bir diğer olayda ise bir gardiyanın rastgele bir sorgulaması sırasında genç bir kadın çırılçıplak soyuldu. Lim Hye-jin ‘ Onlar mahkumları insan olarak görmüyordu. Sadece hayvan gibi davranıyorlardı’ diyor.

'BEBEKLERİ CANLI CANLI YAKIYORLAR'

Kadın mahkumlara sürekli tecavüz edildiğini anlatan Lim, ‘Mahkumların hayır deme şansı yoktu. Tecavüz yüzünden eğer bir kadın hamile kalırsa, kürtaj olmak zorundaydı.Ya da iğne ile öldürülüyorlardı. Eğer hamilelik kürtaj olamayacak kadar ileri dönemdeyse bebek doğunca ölene kadar dövlüyor ya da canlı canlı yakılıyordu.' dedi.

Kuzey Kore’nin ölüm kamplarında çalışan eski gardiyan Lim, Çin ile yapılan bir takas sonucu oradan kurtuldu. Şimdi yaklaşık 200 bin kişinin tutulduğu Kuzey Kore’nin gizli hapishanelerinde yaşanan korkunç olaylarla ilgili açıklama yapabiliyor.

'KORKUNÇ SUÇLAR İŞLEDİK'

Lim Hye-jin yaşadığı korkunç deneyimlerle ilgili konuşan ilk kadın gardiyan. O günlerle ilgili şunları söylüyor:

' Bizi mahkumlara sempati duymamamız için manipüle ediyorlardı. Korkunç suçlar işledik. Biliyorum onlar sadece normal insanlardı. Kendimi çok suçlu hissediyorum.'