Manisa’da 6-8 Nisan tarihleri arasında yapılan üniversitelerarası Türkiye tekvando şampiyonasında 65 üniversite arasında büyük bir başarı gösteren Diyarbakırlı Özlem Ulaş, Türkiye ikincisi oldu.
Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) 2. sınıf öğrencisi Özlem Ulaş, üniversiteler arası Türkiye tekvando şampiyonasına Manisa’da katıldı. Karabük Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nden öğrencilerle 62 kilogramda karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede rakiplerini eleyen Ulaş, Türkiye ikincisi oldu. Ulaş, aynı zamanda Üniversiad elemelerine gitmeye hak kazandı.
"DİYARBAKIR’DAKİ GENÇLER İÇİN FIRSAT DOĞDU"
Dicle Üniversitesi BESYO 2. sınıf öğrencilerinden Özlem Ulaş’ın başarısının, Diyarbakır’daki gençlere fırsatlar ve imkanlar sunulduğu takdirde ne tür başarılar göstereceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, "Diyarbakır’da ve bölgede nice böyle genç cevherlerin olmaktadır. Ancak imkanları olamadığından başarılarını gösterecek fırsatlardan yoksun kalmışlar. Tüm Türkiye Diyarbakırlı bir kız öğrencin bu başarısını gördü. Üniversiad’da göstereceği başarıyla da tüm dünyanın görebilecektir. Maddi ve manevi her anlamda öğrencimize destek olmaya devam edeceğiz. Öğrencimizin başarısı, göğsümüzü kabarttı. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Üniversiad elemelerinde kendisine başarılar diliyor ve güzel haberlerle dönmesini arzuluyoruz" dedi.