Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Alper Kalem, memleketi Amasya’da son yolcuğunu binlerce kişi tarafından tekbirlerle uğurlandı. Şehit Yüzbaşının Astsubay emeklisi babası Mehmet Ali Kalem, “Biz askeriz. Bin tane evlat feda olsun ülkemize” dedi.
Şehit Yüzbaşının Türk bayrağına sarılı cenazesi helallik için baba ocağına getirildi. Öğretmen eşi Elif, 6 aylık bebeği Almina’yı kucağına, kızı 10 yaşındaki Ilgın’ı da yanına alarak bindikleri cenaze aracıyla camiye kadar gitti. Acılı anne Sevim ile baba Mehmet Ali Kalem’e ise dün şehit haberini vermeye gidip birlikte gözyaşı döken askerlerden Amasya Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Tahsin Anlar eşlik etti. Binbaşı Anlar, şehit babasının yanından bir an olsun ayrılmadı. Emekli astsubay olan Mehmet Ali Kalem acısını paylaşan askeri yetkililere seslenerek, “Biz askeriz. Ama baba yüreği işte. Sadece onun dışında bin tane evlat feda olsun ülkemize. Vatanım sağ olsun. Sizler sağ olun. Allah yardımcınız olsun” dedi. Diğer oğlu Oktay ile şehit oğlunun tabutunu öpen Kalem, “Gül kokulu oğlum” diye sarıldı.
Sultan Beyazıd Camisi’nde Vali İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazını kıldıran Amasya Müftüsü İsmail İpek helallik alındığı sırada duygulanıp yutkunarak sözlerine güçlükle devam etti.
Şehit Yüzbaşı Alper Kalem, tekbirler eşliğinde askerlerin omuzunda cenaze aracına konarak götürüldüğü askeri şehitlikte defnedildi. Cenaze dolayısıyla şehirdeki 1 Mayıs yürüyüşü ve etkinlikleri de iptal edilip yapılmadı.