Kahramankazan Fuat Erkmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri önce arkadaşlarına ardından da ilçede yaşayan Suriyeli ailelere aşure ikram etti.

İmam Hatip’li öğrenciler okul bahçesinde düzenledikleri aşure etkinliği ile kardeşliğe birkez daha dikkat çekti. Cuma Namazını okulun tatbikat Camiinde kılan öğrenciler buradan hep birlikte okul bahçesine giderek hem arkadaşlarına hem de cami cemaatine okulda pişirilen aşureden ikram ettiler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adil Öztürk, Okul Müdürü Ali Özçelik ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Yaldır da öğrencilere eşlik etti.

Buradaki etkinliğin sona ermesinin ardından öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde ilçede yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret ederek aşure ikram ettiler. Öğrenci grubunu karşılarında gören sığınmacı aileler bir anlık şaşkınlığın ardından mutluluklarını ifade ettiler.

Arapça öğretmenlerinin tercümanlığıyla ailelerle iletişim kuran öğrencilerin bu davranışı ailelerin ilgi ve takdiriyle karşılandı. Öğrenciler yanlarında getirdikleri ve kendi harçlıklarıyla satın aldıkları oyuncak, kırtasiye malzemesi ve giyecekleri de ailelere teslim etti.