Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Antalya- Kumluca karayolunun Çıralı Mevkii'ndeki 100 metrelik kısımda meydana gelen heyelan çökmeye neden oldu.
Kemer'e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı Mevkii'ndeki heyelan dün sabah başlayıp gece saatlerinde arttı. 3 Şubat'ta da aynı manzaranın ortaya çıktığı Antalya- Kumluca karayolunun 100 metrelik kısmında yağışın etkisiyle yumuşayan toprak heyelana neden oldu. Ay başında karayolları ekiplerinin çalışma yaptığı yol heyelan sonrası bozuldu. Olympos ve Çıralı gibi önemli turizm bölgelerine ulaşımın aksamasına neden olan heyelanın ardından Kemer Belediyesi Fen İşleri ekipleri bölgede çalışma başlattı.
'YARDIM BEKLİYORUZ'
Ulupınar Mahalle Muhtarı Habip Altınkaya, bölgede sürekli toprak kaymalarının meydana geldiğini belirterek, "Çıralı giriş yolumuz göçmeye devam ediyor. D-400 karayoluna tek çıkış noktamız burası ve gece geç saatte trafiğe kapandı. Sabah okul servislerimiz, yolcu servislerimiz ve ekmek servislerimiz yoktu. Bununla ilgili olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
'DAHA BÜYÜK HEYELAN BEKLİYORUZ'
Bölgedeki toprak kaymasının yaklaşık 1 aydır sürdüğünü vurgulayan Muhtar Altınkaya, "2 gündür devam eden sağanak yağmurların ardından şu anda yağmurlar yeniden başladı. Artık biz daha büyük bir heyelan bekliyoruz. Yeni bir çözüm bulunmak zorunda, yeni bir yol ya da tali yol" diye konuştu.
'GEÇİCİ OLARAK AÇTIK'
Toprak kaymalarının ardından olay yerine gelen Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Can ise "Yaklaşık 3 saatlik çalışmayla Çıralı yolunu trafiğe açmıştık. Bugün tekrar yine aynı haberi aldık ve ekiplerimizle tekrar geldik. Şu anda ekiplerimizin çalışması ile birlikte yolumuzu kalıcı olmasa da geçici olarak açtık" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI