Kayseri Şeker Eğitim ve Sağlık Vakfının geleneksel olarak yaptığı Gençlik Buluşmasının ikincisi yapıldı.
Kayseri Şeker Eğitim ve Sağlık Vakfı ( KAYŞEV) 2013-2014 öğrenim döneminde ilk defa karşılıksız burs vermeye başlamış olup bu dönemde yüksek tahsilini yapan 296 öğrenciye toplam 411 bin 350 TL burs verdi. 2014-2015 öğrenim döneminde ise 4 bin 447 öğrenci burs başvuru yapmış olup Kayseri’den 205, Yozgat’tan 167, Sivas’tan 62, Nevşehir’den 5 öğrencinin, 16’sının da şehit ve gazi yakını olmak üzere ülke genelinde 71 üniversitede eğitim görmekte olan 536 öğrenciye ayda 150 TL olmak üzere burs verilmekte olduğu belirtildi.
Kayseri Şeker Fabrikası sosyal tesislerinde yapılan 2. Gençlik Buluşmasına öğrenimine devam eden öğrenciler ve yakınları ile Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyeler İlhan Argun, Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası yönetim kurulu üyeleri Niğmetullah Sevim, Genel Müdür Levent Benli, KAYŞEV Başkanı Tayfun Öner, Pancar Kooperatif Müdürü, İsmet Aksoy, Pankent Müdürü Mustafa Çakmak, Kayşev Vakfı Yöneticileri, Şeker-İş Sendika temsilcileri ve Fabrika personeli katıldı.
Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli açılış konuşmasında, Kayseri Şeker Fabrikasının çalışanı, çiftçisi ile birlikte oluşturduğu büyük Kayseri Şeker ailesinin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında yapmış olduğu etkinlikler ve fabrikanın geldiği konuma dikkat çekti.
Avrupa Şampiyonasına katılarak ülkemize 3.’lük madalyası getiren sporculardan olan görme engelli Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Abdullah Sümer ise, "7 yaşında ilkokula başladığım gün geçirdiği bir kaza sonucu gözlerimi kaybettim. 7 yaşına kadar dünyayı renkli görüyordum 7 yaşımdan sonra renksiz görmeye başladım. Hiç eksiklik hissetmedim ve eğitimim yanı sıra spora da önem vererek yurt içinde ve yurt dışında azimle mücadele etmekteyim” ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca öğrenciler, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay’ın hat sanatına olan ilgisini bilerek, ’vav’ harfi işlenmiş tablo yaparak kendisine hediye etti. Hediyeyi çok anlamlı bulduğunu belirten Başkan Akay, "Dünyada bütün milletlerin bir yarış içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu yarışmada Türkiye’nin başarılı olması ve ön saflarda yer alabilmesi için var her insanımızın dünyada emsalleri ile yarışabilecek konumda olması lazım bu da Eğitimimizi en iyi şekilde yapıp geleceğe kendisini hazırlamanız sayesinde olacaktır. Türkiye yalnız Anadolu değil Türkiye’nin çevresinde gözünü Türkiye’ye dikmiş Türkiye’den medet uman Bizden fayda bekleyen insanlar çok, Balkanlardan Orta doğu ve Asya, Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’nin sorumluluğu var. Türkiye kendi sorumluluğu yanında onlara da katkı sağlamak durumundadır. bunu da başaracak olan iyi yetişmiş nesiller olabilir. Gençlerimiz bu sorumluluklarını bildiğimiz için biz de bir nebze bu gelişmeye katkı sağlamak için gayret ediyoruz" diye konuştu.
Gençlik Buluşması sonunda öğrenci ve veliler Necip Fazıl Kısakürek’in ’Çile’ kitabı ile 3 ciltten oluşan ’Tefsir’ kitabı hediye edildi.