Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklar ve aileleri ile öğle yemeğinde buluştu.
Efeler Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Aytepe Sosyal Tesisleri’nde otizmli çocuklara ve ailelerine öğle yemeği verdi. Yemeğe Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Başkan Yardımcıları O. Derya Tıkır, Cengiz Sune, Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Efeler Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İsmail Öztürk, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.
Yemeğin açılış konuşmasını yapan Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İsmail Özürk, “Efeler Belediyesi’nin kuruluşunun üzerinden henüz bir yıl kadar kısa bir süre geçmesine rağmen belediyemiz engellilere yönelik ciddi planlar hazırlamıştır. Belediye Başkanımız M. Mesut Özakcan bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Kendisi fırsat buldukça bizlerle bir araya gelip çalışmalarımızı gözden geçiriyor. Bu yemekle birlikte başkanımız M. Mesut beyin sizlerle bir araya gelmesini sağladık. Kendilerinden ve belediyeden isteklerinizi dinlemek üzere bu yemekte buluştuk. Belediyemize engelliler ile ilgili tüm çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.
“TÜRKİYE’DE 352 BİN OTİSTİK ÇOCUK VAR”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Nisan ayının Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan’ın ise Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak deklare edildiğini hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Belediye olarak otizmle ilgili yaşanan sorunları, sıkıntıları, istekleri, ihtiyaçları paylaşmak ve sizlerle dayanışma içerisinde olmak, günlük yaşamınızı kolaylaştırmak, daha mutlu ve huzurlu geleceğe umutlu bakan bir ortamı yaratmak gibi bir görevimiz, sorumluluğumuz var. Bu duygu ve düşünce ile hareket ediyoruz. Sorunlarınızı, isteklerinizi lütfen belediyemiz ile paylaşın. Bizler de imkanlarımız ölçüsünde bu sorunlara çözüm bulmak istiyoruz. Ülkemizde her 68 çocuktan birisi otistik olarak doğmakta, 0-18 yaş arası 352 bin otistik çocuğumuz bulunmaktadır. Aileleri ile birlikte bu çocuklarımız daha güzel bir yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.
Öztürk ve Özakcan’ın konuşmalarının ardından Efeler Belediyesi Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir mavi rengin umudun ve otizmin rengi olduğunu belirterek Nisan ayı içerisinde tüm herkesi mavi renk ağırlıklı giyinmeye davet ederek Efeler Belediye Başkanı Özakcan’a çiçek takdim etti.
Konuşmaların ardından Başkan Özakcan otizmli çocuklar ve aileleri ile birlikte öğle yemeği yiyerek onlarla sohbet edip sorunlarını dinledi ve sorunların imkanlar ölçüsünde çözüme ulaştırılacağının sözünü verdi.