İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, ünlü yazar Yaşar Kemal’in durumunun stabil olduğunu belirterek, "Parametrelerde olumsuz bir gidişin olmaması bizim iyimserliğimizi devam ettiriyor" dedi.
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, yoğun bakımda tedavisi süren ünlü yazar Yaşar Kemal’in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yaşar Kemal’in tedavisinin sürdüğünü söyleyen Karan, "Bir olumsuz gidiş söz konusu değil. Akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğundaki alevlenme sebebiyle yoğun bakım başlamıştı. Tedavi devam ediyor. Temkinli olmak lazım. Çok hızlı bir değişiklik beklemiyoruz. Ama temkinli iyimserliğimiz devam ediyor. Bilimsel parametrelerde olumsuz bir gidişin olmaması bizim iyimserliğimizi devam ettiriyor. Tedbiri elden bırakmayacağız. Gelecek günlerde daha olumlu neticeler bildirme niyeti taşıyoruz" dedi.
Ünlü yazarın durumunun şu an stabil olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karan, "Bütün halinde baktığımız zaman solunum parametrelerine bakıyoruz, dolaşım parametrelerine bakıyoruz, organların fonksiyonlarını izliyoruz. Bunların hiçbirinde olumluya bir gidiş yok. Ama böyle ciddi hastalıklarda bir anda başarılı sonuçlar beklenmesi tabi ki mümkün değil" ifadelerini kullandı.