Mersin’de yükselen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofisi projesi ödülünü alan Capital Ticaret Merkezi, geleceğin mimarlarına ders konusu oldu.

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Esra Şahin Burat ve öğrencileri, inşası devam eden Capital Ticaret Merkezi’nin şantiyesine ve satış ofisine ziyarette bulundu.

Capital Ticaret Merkezi Mersin’de üç merkez ilçenin birleştiği, GMK bulvarına 150 metre cepheli, her gün on binlerce aracın geçtiği lokasyonuyla bölgede iş yaşamını temelinden değiştirecek. Ders konusu olarak proje geliştirmeleri istenen Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Capital Ticaret Merkezi’nin şantiyesine ve satış ofisine gelerek burada Arıcan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arıcan ve Capital Ticaret Merkezi Proje Müdürü Yakup Öntürk, Şantiye Şefi Mimarı Dilek Kafadar’dan projenin detayları hakkında bilgiler aldı.

Arıcan Grup ve Güler Grup iş birliğiyle yapımına devam edilen projenin Avrupa’da ve Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Ahmet Arıcan, “Daha temellerindeyken Avrupa’dan böylesi önemli ödüllere layık görülen bir projede herkes yer almak ister. Capital Ticaret Merkezi inanıyorum ki sadece Mersin için değil Türkiye için önemli bir kazanım olacak” dedi.

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Ahmet Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tamamlandığında bir başyapıt olacak şekilde tasarlanan projemiz; 2 yatay 2 dikey 4 blokta, 128 adet 59 metrekareden 727 metrekareye varan modüler ofisleriyle farklı seçenek imkanı sunuyor.10 bin metrekarelik kapalı otoparkı, açık otoparkı, 2 bin 700 metrekarelik terası, 2 bin 100 metrekarelik meydanı, sosyal donatılı ortak alanları, teknolojik altyapısı, konferans ve değişik büyüklüklerdeki toplantı salonları ile Mersin’de bir ilk olacak. Her detayın konforlu ve prestijli bir iş yaşamı için planlandığı projemizde, amacımız iş dünyasına ulaşım, otopark ve güvenlik sorunu olmayan, işine, ihtiyacına ve kendi zevkine göre en verimli ofis ve iş yerleri sağlamak. Yaptığımız projeyle geleceğin mimarlarına ilham veriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Daha sonra şantiye alanına geçen geleceğin mimarları projenin inşaat sahasını gezip son teknolojinin ve uluslararası standartlarda yapı malzemelerinin kullanıldığı imalatları yerinde görüp incelediler.