Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk ekmek uygulamasının ardından ‘Halket’ uygulaması başlatıyor.
Piyasada 1 TL’den satılan halk ekmek’i 50 Kuruşa vatandaşa ulaştıran Büyükşehir, vatandaşa daha ucuza ve daha kaliteli et tükettirmek için Ege Et tesislerinde 5 Milyon TL’lik yatırım kararı aldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçiğlu, halket’in 3 ay içerisinde halkın hizmetinde olacağını açıkladı.
Aydın’da 250 gram ekmeğin fiyatının 1 lira olmasının ardından aynı gramajdaki ekmeği 50 kuruşa satan Büyükşehir Belediyesi Ekmek Satış Büfeleri’nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kuyrukları bitirmek için hemen harekete geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuyucak ve Bozdoğan ilçelerinde Halk Ekmek Fabrikası açılması için kolları sıvadı. Efeler’de 30 Bin kapasiteli ekmek fırınına ek olarak Kuyucak’ta 100 Bin Bozdoğan’da ise 30 Bin kapasiteli halk ekmek fırınlarının açılacağı öğrenildi.
VATANDAŞIN BÜTÇESİNE KATKI SUNACAĞIZ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Geçen yıl Efeler ilçesinde açılışını yaptığımız fırın sayesinde vatandaşımıza ucuz ve kaliteli ekmek yediriyoruz. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ekmeği sevdi. Kuyucak’ta 100 bin, Bozdoğan’da 30 bin kapasiteli 2 adat daha Halk Ekmek Fabrikası açacağız. Efeler’deki 30 bin üretim ile birlikte toplam 160 bin ekmek kapasitesine ulaşacağız. Amacımız zor ekonomik koşullarda dar gelirli vatandaşlarımızın bütçelerine katkı sağlamak” dedi.
HALK ET GELİYOR
Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, Özel İdare’den kendilerine geçen Çine’de kurulu Ege Et, için yeni yatırım planlaması yaptıklarını söyledi. Vatandaşın temel gıda ihtiyaçlarını daha ucuza ulaşabilmesi için başlattıkları halk ekmek uygulamasının yoğun talep gördüğünü dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, “Aydın’ın büyük bir bölümü hayatını çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Çiftçi kesimi ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Ayda bir defa dahi olsa evine et alamayan ailelerimiz var. Bütün Aydınlıların et tüketebilmesi için önümüzdeki günlerde ‘Halket’ uygulamasını başlatacağız. Ege Et tesislerine yeni yatırımlar yaparak orayı ‘Et Kombinası’ haline getireceğiz. Ege Et 5 milyon TL yatırımla sadece Aydın’ın değil, Ege Bölgesi’nin en önemli kombinalarından biri olacak. Tüketiciye ucuz ve kaliteli et yedirmek için sektöre ‘Halket’ olarak gireceğiz. Bunun için başta Efeler olmak üzere Aydın ili genelinde ‘Halket’ satış noktaları açılacak. Böylece hem bölgemiz üreticisi korunacak hem de vatandaş kaliteli eti daha ucuz fiyata yiyecek” dedi.
Başkan Çerçioğlu, Kuyucak ve Bozdoğan’daki Halk Ekmek Fabrikası ile Halk Et’in 3 ay içinde halkın hizmetinde olacağı müjdesini verdi.