Bartın Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından akademisyenlere ve öğrencilere yönelik TÜBİTAK bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TUBİTAK) Araştırma Destek Projeleri Başkanlığından (ARDEB) Dr. Bora Kat konuşmacı olarak katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, üniversitelerin ve beraberinde ülkelerin gelişmesi için projelerin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz son yıllarda proje üretme, patent alma konusunda önemli mesafeler almıştır. Ancak bununla yetinmeyip daha çok çalışmamız gerekmektedir. Geleceğin Türkiye’sinin kurulmasında üniversitelerin üzerine düşen bilimsel esasları yerine getirmektir. Üniversiteler bunu yerine getirmekle yükümlü olmakla beraber, bununla yetinmeyerek bunu sosyal hayata taşımalıdır. Daha çok çalışmalı, yayınlar yapmalı ve projeler üretmelidir. TUBİTAK burada önemli bir yerde bulunarak bu çalışmaları desteklemektedir. Biz bunları yapıyoruz, ancak çok daha ileri boyutta yapmamız lazım” dedi.
Bartın Üniversitesi TUBİTAK Projeleri Koordinatörü ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayben Kılıç Pekgözlü ise üniversite bünyesinde kurdukları proje destek ofisiyle amaçlarının yapılacak çalışmalara öncülük etmek olduğunu söyledi. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ve proje sayını artırmak istediklerini de belirten Pekgözlü, “Ulusal ve uluslararası projeler ve araştırma destek programlarından akademik personellerimizi ve öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Yine bu doğrultuda düzenlediğimiz bilimsel toplantılarla projelendirme süreçlerinden bahsediyoruz. Üniversitemizde bu noktada 2014 yılına kadar 13 proje gerçekleştirmiştir. Bu projeler çoğunlukla hızlı destek ve araştırma projeleri olmuştur. 2014 yılında ise 9 proje yürütülmüş, 2 proje tamamlanmıştır ve 7 proje hala devam etmektedir. Bunun dışında öğrencilerimiz de bu projelere dâhil olmuştur. Hedefimiz, üniversitemizin daha fazla bu çalışmalara katılmasını sağlamak” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Dr. Bora Kat, TUBİTAK projelerinin kapsamı ve projelendirme süreçleriyle ilgili bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısı katılımcıların sorduğu soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.