VAN (İHA) – İran’dan nevruz tatilini geçirmek için Van’a gelen turistler, il esnafının fiyat konusundaki çifte standart uygulamasından şikayetçi olduklarını belirtti.
Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini geçirmek amacıyla Van’a akın eden İranlı turistler, kent esnafının da yüzünü güldürüyor. Gerek alışveriş yapmak gerek tatillerini geçirmek amacıyla Van’a geldiklerini ifade eden İranlı bir turist, kentte birçok sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Van’ın yol gösterici bir haritasının olmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Mehdi Hemidi isimli turist, “Burada harita yok, dolayısıyla otel bulamıyoruz. Ayrıca, cadde ve sokakların isim tabelaları da olmadığı için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bunun yanında il esnafının uyguladığı çifte standart nedeniyle bazı arkadaşlarımızın buraya gelmek istememelerine neden oluyor. Çünkü bazı esnaf bizlere Van’daki eğlence merkezlerine gitmememizi, orada bizlere her şeyin daha pahalıya satılacağını söylüyor. Otellerde bile İranlı olduğumuz için çok daha yüksek fiyat söylüyorlar. Biz bu durumun düzeltilmesini istiyoruz” dedi.
Shwan Rasouli ve Parisa Mahravan adlı turistler de, nevruz tatilini fırsat bilerek hem dinlenmek hem de alışveriş yapmak amacıyla Van’a geldiklerini belirterek, “Van’da diğer illere kıyasla alışveriş merkezleri daha kaliteli olabilir. Eğlence merkezleri oluşturulabilir. Bu da daha fazla İranlının kente gelmesine ya da gelenlerinde tatillerinin tamamını burada değerlendirmesine sebep olacaktır” şeklinde konuştular.
Van esnafı ise, İranlı turistlerin Van’ın en önemli turizm potansiyelinden biri olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda ellerinden geleni yaptıklarını söylediler.