Genelkurmay Başkanlığı, Lice’de askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma komando timi, altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edildiği belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. EYP patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize taziye ve sabırlar diler, yaralılara da acil şifalar temenni ederiz."