Turkcell Superonline’ın yeni reklam filminin arka planında Fenerbahçe’ye hakaret içeren tezahüratların olması, sarı-lacivertli camiayı kızdırdı.
Turkcell Superonline’ın Anneler Günü öncesi yayınladığı reklam filminde Fenerbahçe’ye hakaret içeren tezahüratların duyulması sarı-lacivertli camiadan büyük tepki aldı. Fenerbahçe taraftarları sosyal medya üzerinden söz konusu şirketi topa tuttu. Bunun üzerine şirket, yine sosyal medyadan bir mesaj yayınlayarak söz konusu reklamı yayından kaldırdı ve özür diledi. Mesajda şu ifadelere yer verildi:
"Süper Anneler Günü videosunun arka planında kullanılan Fenerbahçe taraftarlarının hassasiyetine sebep olan tezahüratlar nedeniyle söz konusu videoyu kullanımdan kaldırdığımızı belirtir, ortaya çıkan yanlış anlaşılmadan dolayı taraftarlardan özür dileriz."
FENERBAHÇE’DEN KINAMA
Yaşanan gelişmeler üzerine Fenerbahçe Kulübü de resmi internet sitesinden şirketle ilgili bir kınama mesajı yayınladı. O mesajda da şu ifadeler kullanıldı:
"Turkcell isimli Telekomünikasyon Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Turkcell Superonline markasının kulübümüzü hedef alan çirkin reklam içeriği tarafımızdan tepkiyle karşılanmış ve camiamızda infiale sebep olmuştur. Anneler Günü gibi kutsal bir günü kendine tema edinen bahse konu şirketin reklamlarında, kulübümüze alenen hakaret edilmiş, milyonların gönül verdiği bir kulüp holigan bir ruhla hedef alınmıştır. 2. kez yapılan bu çirkin eylemin ardından ilgili şirket, sosyal medya kanalıyla özür dileme yolunu tercih etmiştir. Ancak hiçbir terbiyesizliğin ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yönelik yapılan bu tür hadsiz ve seviyesiz eylemin özrü olamaz. Yapılan bu çirkin reklamlardan ötürü Turkcell ve Turkcell Superonline’ı şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşırız."