Mustafa ERCAN / MERSİN, () - MERSİN Uluslararası Müzik Festivali etkinliklerinde bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası, ünlü piyanist Fazıl Say'ın 'İstanbul Senfonisi' adlı eserini seslendirildi. Şef İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde 'İstanbul Senfonisi'ni seslendiren orkestra, izleyicilerden büyük ilgi gördü.
14'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali açılışı, 'İstanbul Senfonisi' konseri ile Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konser, kent protokolü ve bine yakın Mersinli müziksever tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin açış konuşmasını yapan Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivalin yaklaşık bir ay boyunda toplumun farklı kesimlerini sanatla buluşturacağını söyledi. Son dönemde dünyada hoş olmayan şeylerin yaşandığına dikkat çeken Yağcı, böyle zamanlarda müzikle dolu bir yerde olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Festival için 8 aydır çalıştıklarını anlatan Yağcı, "Mersin hiçbir zaman kötü bir yerde durmadı, durmayacak. Salonumuzu doldurduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yağcı'nın konuşmasından sonra piyanist Fazıl Say'ın 'İstanbul Senfonisi'ni yazma serüvenini anlatan kısa bir belgesel gösterildi. Belgeselin ardından, Mersin Festival Orkestrası'nın sahnede yerini almasıyla konser başladı. Şef İbrahim Yazıcı'nın yönetiminde 'İstanbul Senfonisi'ni seslendiren orkestra, salonu dolduran müzikseverler tarafından beğeniyle izlendi. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda izleyiciler, Mersin Festival Orkestrası'nı ayakta alkışladı.
Avusturyalı topluluk Die Wiener Strauss Company, festival kapsamında 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'da Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Avusturya'nın başkenti Viyana'dan gelecek olan topluluk, Mozart ve Strauss'in eserlerini Mersinli müzikseverler için seslendirecek.

FOTOĞRAFLI