Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Medicana Sivasspor'u 4-1 mağlup ettikleri Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, önemli bir maçtan avantajlı bir skor aldıklarını ifade ederek, "Büyük ölçüde ikinci maç için avantaj yakaladık. Ancak hiçbir şeyin garantisi yok. İkinci maçta da aynı ciddiyetle oynamamız gerekecek. Sivasspor iyi bir takım. Bugün de iyi oynadılar ama sonradan biz toparladık. Net bir skorla ayrıldık. Önümüzde lig maçı var. Artık hafta sonunda ligde oynayacağımız Akhisar Belediyespor maçına bakıyoruz" diye konuştu.

"Semih'in performansını nasıl buldunuz" sorusu üzerine Hamzaoğlu, "Aramıza döndü ve inşallah Allah bir daha sakatlık yaşatmaz. Chedjou, Akhisar Belediyespor maıında cezalı. Semih ve Hakan ile oynayacağız" dedi.

Takımın rahat bir oyun oynadığını ve bu durumun kendisini rahatsız ettiğini de vurgulayan teknik direktör Hamzaoğlu, "Kaçan çok pozisyon vardı. Hem defansif, hem de hücum olarak rahattık. Bu rahatlık beni rahatsız etti. Rakibimizi çok kolay geçirdik. Daha disiplinli oynamamız gerekiyor. Futbolun affı yok. Bu şekilde davranışları kabul edemeyiz. Daha ciddi oynamamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

"Bruma'nın performansını nasıl buldunuz" sorusuna da Hamzaoğlu, "Oyuncuların alıştığı oyun anlayışı var. Zaman içinde beklediğimiz Bruma'yı sahada göreceğimize inanıyorum. Sahada yapmış olduğu işlerle takımın yükünü taşıyor. Atakların olgunlaşmasında önemli işler yapıyor. Takıma faydalı bir oyuncu. Defans arkası koşularını, gollerini, asistlerini biz de bekliyoruz" dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın hakemlere yönelik tepkisinin hatırlatılması üzerine de Hamza Hamzaoğlu, "O taraftan baktığımızda bazı şeyler böyle görülebiliyor. Son pozisyonda penaltı var mı, yok mu onda tereddüttüm var. Hakemler de insan ve onlar da hata yapıyor. Ben de Anadolu takımlarında çalıştım. Hakemlerden şikayet etmek bizi bir yere götürmüyor" şeklinde konuştu.

Sabri Sarıoğlu'nun performansına ilişkin de Hamzaoğlu, "Sabri yıllarca hücumcu bek olarak oynadı. Zaman zaman bazı pozisyonlarda geride kalması ve etkili çıkması gerekiyor. Sabri'yle toplantılarımız oluyor. Sabri bizim için önemli biri. Oynadığı oyun için tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

MEDİCANA SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YALÇIN: "RÖVANŞTA İŞİMİZ ÇOK ZOR. HATTA İMKANSIZ GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise ağır bir yenilgi aldıklarını belirterek, "Skor, oynadığımız futbolun kesinlikle karşılığı değildi. Özellikle 2-1 geriye düştükten sonra kaçırdığımız bir pozisyon vardı ki eğer orada skoru 2-2 yapsaydık, oyun lehimize dönebilirdi. Şimdi rövanşta işimiz çok zor. Hatta imkansız gibi gözüküyor. Ağır bir yenilgi aldık. Hep Türkiye'de futbolun gelişiminden söz ediyoruz. Saha içinde bir takıma bu kadar tolerans gösterilirse, böyle hakem kararları verilirse olmaz. Bu hakem yönetimleriyle bir Anadolu takımının kupada bir yerlere gelmesine imkan yok, mümkün değil. Fark açıldıktan sonra ise lehimize düdükler gelmeye başladı. Çok üzgünüm ama kaybettiğimiz için değil. Türk futbolunun bu şekilde hiçbir yere gelmeyeceğinden dolayı üzgünüm. Avrupa'da nasıl sonuçlar aldığımız ortada. Çünkü orada böyle hakemler yok. Böyle düdükleri orada çalmazlar. Melo'nun Da Costa'ya bir müdahalesi var ki ayıptır yani. Eğer seneye takım çalıştırırsam, bir daha Ziraat Türkiye Kupası'na asla takımımı çıkarmayacağım. Genç takımla çıkarım ve ilk turda bırakırım" diye konuştu.