Genelkurmay Başkanlığından, terörle mücadele kapsamında, dün Diyarbakır Sur'da 2, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 16 teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının da 307 olduğu bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında yer alan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde dün 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bir barikatın kaldırıldığı operasyonda el yapımı patlayıcı da imha edildi. Bu bölgedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 70 olduğu ifade edildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise 16 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonlar kapsamında bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 237 oldu. Bölgede, 6 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda, 10 barikat da kaldırıldı.

TERÖRE YARDIM VE YATAKLIK YAPAN 3 KİŞİ YAKALANDI
Ağrı'nın Tutak ilçesinde bölücü örgüte yardım ve yataklık yapan 3 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 2 şarjör, 60 adet 7.62 milimetre çapında fişek, bir av tüfeği ve örgütsel yayın ele geçirildi.

Ayrıca, Kilis Elbeyli'de de Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçtiği tespit edilen ve DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen, 1 kişi yakalandı.