Rusya üzerinden yarın gelecek Sibirya kökenli soğuk hava, sıcaklığı düşürecek. Öncelikle Marmara ve Karadeniz'i etkileyecek soğuk hava, Çarşamba Ege'ye, Perşembe günü ise Akdeniz'e kadar inecek.

SICAKLIKLAR ŞUBAT ORTALAMASINA DÜŞECEK

Üç gün kalacak soğuk hava dalgası, sıcaklıkları şubat ortalamasına düşürecek. Bazı kentlerde kar yağışları da bekleniyor. Salı gecesinden perşembeye kadar Sivas, Yozgat, Bolu Dağı ve Kastamonu arasında orta kuvvette kar yağışı görülebilir.


MEGA KENTLER YAĞMURA TESLİM OLACAK

Erzurum, Kars ve Gümüşhane çevresinde etkili olacak kuvvetli yağmur, Çarşamba günü yoğun kara dönüşebilir. İstanbul'da salı ve çarşamba günü sağanak yağmur var. Rüzgar sert, hissedilen sıcaklık 6-7 derece olacak. Ankara iki gün yağmurlu, sıcaklık 7 derece. İzmir yarın soğumaya başlıyor, sıcaklık 16 derece.

23 NİSAN'DA HAVA NASIL OLACAK?

23 Nisan Türkiye genelinde soğuk rüzgarlı ve yağmurlu geçecek. İstanbul rüzgarlı, sıcaklık 11 derece, kuvvetli yağmur yok, çok zayıf yağış olabilir. Ankara kuvvetli rüzgarlı, 6 derece, yağmur zayıf. İzmir güneşli ama kuvvetli rüzgarla soğuk olacak, hissedilen sıcaklık 12 derece.

AKDENİZ VE DOĞU'DA YAĞMUR

Antalya ve Adana sağanak yağmurlu olacak. Antalya 14, Adana ise 16 derece. Doğu ve Güneydoğu'da da kuvvetli yağış olacak.

HAFTA SONU YİNE BAHAR

Sıcaklıklar Cumadan itibaren artmaya başlıyor. Hafta sonu ise bahar geri gelecek.