Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Sendikacılık yaparken ne devlet sendikacılığı ne de devlet düşmanlığı yapılmayacak. Sendikalar sivil toplum örgütüdür. Gücünü ise teşkilatından alır. Sendika siyaset ilişkisi ince çizgidir. Buna dikkat etmek lazım” dedi.
Büro Memur-Sen Samsun Şubesi, İl Divan Toplantısı’nı bir otelde gerçekleştirdi. Sendika üyesi ve birçok davetlinin katıldığı toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sendikayla siyaset ilişkisinin ince bir çizgi olduğunu belirterek, “2001 yılında Büro Memur-Sen’i hareketlendirdik. Kurucuları olarak sendikamızı 4688 sayılı Yasa’ya göre dizayn ettik. Büro hizmet kolunda mücadele veriyoruz. 2001 yılları rüzgarın sert estiği yıllardı. 28 Şubat sürecinin ardından gelinen bir süreçti. Memur-Sen’i anlatıyorduk. Kamu-Sen’den farklı olduğumuzu anlatıyorduk. Önce sendikamızı tanıtıyorduk. Bugüne geldiğimizde 900 bine yakın üyesi olan bir sendikayız. Bunun 60 bine yakını ise Büro Memur-Sen üyesidir. Bunla ne kadar gurur duysak azdır. Bu 12-13 yıllık bir çalışmanın eseridir. Daha üst noktalara gelmek için mücadele edeceğiz. Memur-Sen binlerce kilometre yol yaptı. Her yeri dolaştı ve durduğumuz yerle bakışımız herkese anlatıldı. Önceden sendikacılık birbiri üzerinden yapılan bir sivil toplum hareketidir. Kamu-Sen iş yerlerini ziyaret ederek KESK’e üye olmamak için laflarda bulunup, kendilerine üye yapmaya çalışıyordu. KESK’ciler de Kamu-Sen için aynı şeyleri yapıyordu. Birbirlerini kötü göstererek kamu çalışanlarını kendi saflarına çekme mücadelesi vardı. Bunlardan biri artık sendikalar çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Bugün Memur-Sen bu algıyı kırmıştır. Sendikacılık yaparken ne devlet sendikacılığı ne de devlet düşmanlığı yapılmayacak. Duruş noktamız budur. Sendikalar sivil toplum örgütüdür. Gücünü ise teşkilatından alır. Sendika siyaset ilişkisi ince çizgidir. Buna dikkat etmek lazım. Çünkü haklarımızı Meclis’ten, hükümetten ve iktidarla illaki görüşmelerimiz ve pazarlığımız olacak. Biz hiçbir zaman kendi teşkilatlarımızı siyasi partilerin oyuncağı haline getirmememiz lazım” diye konuştu.
Toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Sezayi Soysal ve Mustafa Mengütaycı’nın yanı sıra Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Karabiber de birer konuşma yaptı.