Boğaçhan ÖZER/İSTANBUL, () - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda yarın Fenerbahçe'yle karşılaşacak Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının teknik direktörü Mircea Lucescu, "Kurada Fenerbahçe'yi çekmek istemezdik" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yarın oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Lucescu, karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:

"Kurada Fenerbahçe'yi çekmek istemezdik. Elimizden geleni yapacağız ve bütün oyuncularım tam kapasiteyle oynayacak. Futbolda fazla transfer yapmak bir şey değiştirmiyor. Kabul ediyorum, Fenerbahçe Avrupa çapında bilinen isimleri aldı. Sonuç olarak iki farklı potansiyeldeki takım karşılaşacak. Son zamanlarda UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yerimiz belli. Kimin devam edeceğini göreceğiz."

Maça nasıl bir taktik anlayışıyla çıkacağıyla ilgili sorular üzerine Mircea Lucescu, "Bu aslında benim problemim. Bunu burada konuşmak istemiyorum. Fenerbahçe'nin nasıl oynadığını gördük, onlar da bizi biliyor. Çok tecrübeli bir teknik adamları var. Pereira, Yunanistan'daki kariyerini şampiyonlukla tamamladı. Tarihe ismini yazdıracak birisi olacaktır" diye konuştu.

Shakhtar Donetsk'le 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda UEFA Kupası'nı kazandıklarının, Türkiye'de de Galatasaray ve Beşiktaş'la büyük başarılara imza attığının hatırlatılması üzerine Rumen teknik adam, "İyi şeyler olacağından eminim. Atmosfer eskiye göre farklı. Sahaya çıktığımızda iyi şeyler yapacağız. Türkiye'den ayrılırken iyi ilişkiler içerisindeydim. Herkesle dost kalabildik. Tekrar İstanbul'da olmaktan memnunum" ifadesini kullandı.

Takım kaptanı Darijo Srna da UEFA Kupası'nı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kazandıkları için İstanbul'a güzel anılarla geldiklerini vurgulayarak, "Yarınki maçta teknik direktörümüze doğum gününde iyi bir sonuç vermek istiyoruz. Maça oyuncu grubu olarak kesinlikle hazırız" dedi.

SHAKHTAR DONETSK, FENERBAHÇE MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Shakhtar Donetsk, Fenerbahçe maçı öncesi son çalışmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular ısınma hareketleri yaptı. Antrenmanın kapalı bölümünde ise futbolcuların taktik çalışma yaptığı ifade edildi.