İstanbul'da, askerden izne dönen 22 yaşındaki Oğuzhan Bakırhan'ı geçen hafta tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen Zekeriya A. polis tarafından her yerde aranıyor. Sosyal medyada terör örgütü PKK aleyhinde paylaşımlarda bulunduğu öğrenilen Oğuzhan Bakırhan'ın terör sebebiyle öldürülmüş olma ihtimaline karşı soruşturmayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı.

Cinayet geçen cuma günü Okmeydanı'nda işlendi. Kıbrıs'ta askerliğini yapan Oğuzhan Bakırhan (22), 15 gün izin alarak İstanbul'a geldi. Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, bir kafeteryada arkadaşları ile oturan Oğuzhan Bakırhan'ın yanına gelen 3 kişi, “Oğuzhan Bakırhan kim?" diye sordu. Oğuzhan Bakırhan'ın “Benim" diye cevap vermesi üzerine, şüpheliler Bakırhan'ı dışarı çıkararak kurşun yağmuruna tuttu. Çevreden yetişenler tarafından hastaneye kaldırılan Oğuzhan Bakırhan hayatını kaybetti. Saldırganlar ise olay yerinden kaçtı.

Olaydan sonra polis tarafından başlatılan soruşturmada, Oğuzhan Bakırhan'ın sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK aleyhine paylaşımlarda bulunduğu ve bazı kişilerle tartışmaya girdiği tespit edildi. Soruşturmada şüphelilerden birinin Zekeriya A. olduğu tespit edildi. Şüphelinin terör örgütü sempatizanı olduğu belirlendi.

Aralarında Zekeriya A.'nın da bulunduğu katil zanlılarının yakalanması için başlatılan soruşturmayı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devraldı. Şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü belirtildi. 

Kaynak: Vatan