Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, Hamamboğazı Termal Tesislerinin yapılabilmesi için gerekli olan yer tahsis işleminin tamamlanmak üzere olduğu ve mimari tesis projesinin de tamamlandığını belirtti.
Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Hamamboğazı’nda, Belediyenin yatırım yapması için gerekli olan Turizm Alanının Günübirlik Alana çevrilmesi işlemi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanırken, Belediyeye tahsis işleminin ise tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Proje Zafer Kalkınma Ajansı SOBEP Hibe Programı ,Belediye öz kaynakları ve Banka Kredisi ile gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Zafer Arpacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Hamamboğazı’nı artık vaat aşamasından çıkartarak halkımızın rahatça kullanabileceği modern bir Günübirlik Tesis haline getirmek için bir yıllık çalışmamızın sonuna geldik. Bilindiği üzere Hamamboğazı’nda Belediyenin 1 metrekare bile arazisi yok iken 49.782,83 metre kare alana sahip oldu. Bu çalışma yaklaşık bir yıl sürdü ve Bakanlık tarafından onaylandı. Tahsis işlemi son aşamasına gelirken, proje ekibimizde mimari proje çalışmalarına devam ederek bölgenin en modern ve kullanılabilir termal tesis projesini ortaya çıkardılar. Hamamboğazı’nda geçmişte kullanılan alana yapılacak olan tesisin kapalı alanı 3.553 metre kare ve bay bayan ayrı alanlardan oluşacak” dedi.
Başkan Arpacı projenin maliyetine de değinerek; ”Günübirlik Tesisi Alanı olarak belirlenen alanda uygulamayı planladığımız Hamamboğazı Günübirlik Termal Tesis Projemizin yaklaşık maliyeti 10 milyon lira civarında olup Belediyemize en az yükle projemizi Hibe kaynakları ve en uygun şartlardaki kredilerle tamamlayacağız. Proje ihale tarihinden itibaren 12 ayda tamamlanarak halkımızın kullanımına açılacak. Bölgenin en güzel alanında halkımıza yakışanı yapıyoruz. Bu proje ile hem halkımız termal kaynaklarımızdan faydalanmış olacak hem de turizm alanında bir cazibe merkezi oluşturacak ve otel yatırımcılarının önünü açacak“ ifadelerini kullandı.