İZMİR, () - İZMİR'in Bornova İlçesi'nde görevli polisler, bir kahvede şüphelendikleri iki kişiyi yere yatırıp gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, iki kişi serbest bırakıldı. Olayı görenler, şüphelilerin canlı bomba olduğunu düşünüp internette yayınca sosyal paylaşım siteleri karıştı.
Bornova Vergi Dairesi yakınlarında çalışma yapan polis ekipleri bir kahvede oturan iki kişinin hareketlerinden şüphelendi. İki kişi ile polis arasında tartışma çıkınca şüpheliler zor kullanılarak gözaltına alındı. Yere yatırılıp kelepçelenin iki kişinin yapılan üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, sırt çantalarında da suç unsuru bulunmadığı belirlendi.GBT sorgulamaları yapılan ve ifadeleri alınan iki kişi serbest bırakıldı.
Ancak, yaşananları cep telefonuyla görüntüleyenler, iki kişinin canlı bomba olduğu iddiasıyla sosyalpaylaşım sitelerinde paylaşınca bazı yerel internet siteleri de görüntüleri kullandı. Sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplardan 'İzmir'de 2 canlı bomba yakalandı' diye yorumlar yapıldı. Yetkililer bu tür asılsız paylaşımlar konusunda vatandaşları uyardı.