Konya'da bir F4 tipi uçak kazası daha. ABD'nin 20 yıl önce emekliye ayırdığı, "uçan tabut" tabir edilen F4 düştü, 2 pilot şehit oldu. F4 tipi nasıl uçaktır?

Konya’dan acı haber! Uçan tabut diye tabir edilen F4 tipi uçak eğitim sırasında düştüğü belirtildi. Yaklaşık 2 hafta önce F4 tipi iki uçağın düşmesi sonucu 4 askerimiz şehit olmuş ve bu olay üzerine F4 tipi uçakların artık emekliye ayrılması gündeme gelmişti. Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin ‘Turaz Şahini 2015′ tatbikatının devam ederken, F-4 tipi bir uçak düştü. Pilotlardan birisi kurtulurken diğerine henüz ulaşılamadı. Bu F4 tipi uçaklar nasıl uçaklardır, ilk ne zaman yapılmıştır? Hala bu F4 tipi uçakları kullanan var mı?

Konya’daki 3′üncü Ana Jet Üssü’ndeki tatbikat bu sabah başladı. Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22′nci kilometresinde Ortakonak Mevkii’nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.



KONYA VALİSİ: BİR PİLOT KURTULDU DİĞERİNDEN HABER YOK

Konya Valisi Muammer Erol yaptığı açıklamada bir askeri eğitim uçağının Ortakonak mahallesi bölgesinde düştüğünü doğruladı. Vali Erol 1 pilotun atladığını diğer pilottan hala bilgi alınamadığını söyledi.

İKİ HAFTA ÖNCE 4 ŞEHİT VERMİŞTİK

Geçtiğimiz hafta Malatya’da da 2 tane F-4 tipi uçak henüz belirlenemeyen sebeblerden düşmüş 4 askerimiz şehit olmuştu.

F4 TİPİ UÇAK HAKKINDA

Yapımına ilk kez 1961′de başlanmıştır. 1996 yılına kadar Amerikan Ordusu tarafından aktif hizmette kullanılmıştır. Yani ABD, 1996 yılında bu uçağı emekliye ayırmış.  Avustralya, Almanya, İsrail, İran,İngiltere, Japonya, İspanya, Güney Kore, Türkiye, Yunanistan hava kuvvetlerinde görev yapmış olup bazı ülkeler tarafından hala kullanılmaktadır. Japonya, İran, Güney Kore ve Yunanistan hava kuvvetlerinde halen hizmet vermektedir.

İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI-Israel Aircraft Industries Ltd.) ile ortak başlatılan modernizasyon projesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki 54 adet F-4E üzerinde yapısal güçlendirme, yeni nesil navigasyon sistemleri, HUD (Head-Up Display), HOTAS (Hands on Throttle-and-stick), MFD (Multi-Function-Display), yeni nesil radyo ekipmanı, mevcut AN-APQ 120 radarının ELTA ELO/M-2032 radarı ile değişimi sağlanmıştır. Ayrıca uçağın silah taşıma kabiliyeti yeni nesil silahlarla güçlendirilmiştir. Modernizasyon kapsamında F-4′lerin 28 uçaklık bölümü 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, Eskişehir’de, 26 uçaklık bölümü İsrail Havacılık Endüstrisi (IAI) tesislerinde tamamlanmıştır. Modernizasyondan sonra uçak F-4 2020/Terminatör adını almıştır. F-4 ler 2002′deki modernizasyonlarından sonra Türk Hava Kuvvetleri’nde 2020 yılına kadar aktif görev yapması planlanmaktadır. Ancak

RF-4E / TM uçakları 2013 yılında Işık Projesi ile modernize (yenileştirme) edilmiştir.[1] 24 Şubat 2015 akşamı 2 RF-4E uçağının Malatya’da düşmesinin ardından emekliye ayrılması gündemdedir.