ANKARA'daki bombalı saldırının ardından bugün İzmit'te DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak basın açıklamasıyla terörü lanetledi. Sabri Yalım Parkı'nda gerçekleştirilen protesto ve basın açıklamasına CHP ve HDP milletvekilleri de katıldı.
Ölü sayısının son olarak 86'ya çıktığı belirtilen terör saldırısının ardından Kocaeli'de tüm siyasi partiler seçim faaliyetlerine ara verdi. Saat 15.00'te de DİSK, KESK, TMMDB ve TTB ortaklara bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 'Bugün ne de çok özlemişiz gökyüzüne kansız bakmayı diyen insanların katliamına tanık olduk' yazılı pankart açılan protestoda, AK Parti ve IŞİD terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Terörün lanetlendiği protesto gösterisine CHP Kocaeli Milletvetkilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ile CHP ve HDP'nin il yöneticileri, bazı milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.
Yapılan basın açıklamasında, Ankara’daki katliamın ve ölümlerin siyasi sorumlularının kim olduğunun belli olduğu ileri sürülerek, "Barış talebinden rahatsız olan güçler harekete geçmiş, tek istekleri barış olan ve barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir" denildi.

FOTOĞRAF