Yerin bin 600 metre altına inip günlerdir dışarı çıkmayarak eyleme devam eden madenciler, bir yandan da hastalıkla uğraşıyor. 4 günde 30 madenci hastanelik olurken, hastaneye gidip tedavi olan madenciler tekrar arkadaşlarının yanına dönüyor. Madenci eşleri de madenin girişinde umut nöbeti başlattı.



'ÖLÜRSEM BURADA ÖLECEĞİM'

Hastanede tedavi olup madene döndükten sonra tekrar rahatsızlanan madencilerden Hüseyin Tokatlı, “Tekrar geldim işime. Ölene kadar da buradayım. Buradan da gitmeyeceğim. Ölürsem burada öleceğim” dedi. Durumlarıyla ilgili Enerji Bakanı’na seslerinin iletilmediğini belirten 9 yıllık madenci Süleyman Demirok ise, “Milletvekillerimiz ilgileniyor bu konuyla ilgili, yalnız yetersiz kalıyorlarmış. Biz de sesimizi Sayın Başbakan’a duyuruyoruz. Bize sahip çıksınlar” diye konuştu.



ENERJİ BAKANI'NA ÇAĞRI


6 aylık ikizlerinin yanı sıra 2 çocuğu daha olduğunu anlatan madenci İsa Karaköse, “5 gündür çocuklarımı göremiyorum. 67 gündür maaş alamıyorum. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Enerji Bakanımıza sesleniyorum. Bize yardım etsinler. Artık çocuklarıma mama götüremez hale geldim. 1 liram dahi cebimde yok” dedi.



REGAİP KANDİLİNİ KUTLADILAR

Yer altındaki madenciler Regaip Kandili dolayısıyla dua edip, yıllardır çalıştıkları madende yeniden ekmek paralarını kazanmayı dilediler.