İzmir'in en büyük sağlık tesislerinden biri olan Katip Çelebi Üniversitesi AtatürkEğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "ihaleye fesat karıştırıldığı" ihbarı üzerine başlatılan operasyonda çok konuşulacak bir ayrıntı ortaya çıktı. Hastane Teknik Müdürü A.G'nin (45) hastanenin ihtiyacı olan tıbbi malzemelerin alımı için çıkılan ihalelere girmesi için sevgilisi H.Y'ye (46) şirket kurdurduğu tespit edildi. A.G'nin ihalelerin H.Y'nin kurduğu bu şirkete verilmesi yönünde etkide bulunduğu iddia edilirken, gözaltına alınan iki sevgili dün sevkedildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 30 kişinin gözaltına alındığı operasyonda A.G. ve H.Y. ile birlikte 8 kişi daha tutuklandı.
 
Milyonlarca lira zarar
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran bir vatandaşın ihbarını inceleyen ve soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, bir rüşvet ve yolsuzluk şebekesi ile karşı karşıya kaldı. Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan incelemede 300 bin TL değerinde 10 kalem malzemenin alınmış gibi gösterildiği, ayrıca çeşitli ihalelerde devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nce yapılan teknik takip sonucu düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında teknik müdür, hastane müdürü ve müdür yardımcılarının da bulunduğu 5'i kadın 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan teknik müdür A.G'nin hastane ihalelerine girmesi için sevgilisi H.Y'ye işyeri açtırdığı tespit edildi.
 
150 bin liralık malzeme bulundu
Bu arada, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda hastaneden çalındığı tahmin edilen 150 bin liralık tıbbi cihaz ve malzeme ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 27 zanlıdan A.G. ve sevgilisi H.Y. ile A.D.E.(49), Y.D.(43), S.P.(38), U.A.(37), V.İ.(36), G.K.(29), U.A.(29) ve B.T. (23) "edimin ifasına fesat karıştırmak, dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve görevi ihmal" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
YENİ ASIR