Çorum’un Kargı ilçesinde amatör bir balıkçı Kızılırmak nehrinde oltayla 27 kilo ağırlığında yayın balığı yakalamayı başardı.
Her gün Kızılırmak’a balık avlanmaya giden vatandaşların tuttukları balıkların büyüklüğü hayrete düşürüyor. Kargı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Ahmet Felik, olta ile tam 27 kilo ağırlığında bir yayın balığı yakalamayı başardı. Felik’in tuttuğu 27 kiloluk yayın balığının boyu ise yaklaşık olarak 1.5 metre uzunluğunda.
Balık tutmanın kendisi için bir hobi olduğunu dile getiren Felik, “Daha önce bu kadar büyüklükte bir balık yakalamamıştım. Balık tutmayı başarabildikçe, bu hobi daha da vazgeçilmez bir hale geliyor. Her gün olduğu gibi Kızılırmak’a avlanmaya gitmiştim. Olta ile at çek yöntemi yaparak silikon yem ile 27 kiloluk bu yayın balığını yakalamayı başardım. Yaklaşık yarım saat süren bir uğraşla balığı ırmaktan çıkarttım’’ dedi.
İlçede büyük balık tutmak amatör balıkçılar arasında düelloya dönüşürken, bundan sonra amatör balıkçılar tarafından tutulacak olan balığın kaç kilo olacağı ise merak konusu oldu.