İddiaya göre, 28 Ocak 2016 günü Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Adana Merkez Şubesi’nde toplanan bir grup Alevi vatandaş "cem töreni" yapmaya başladı. Bu sırada derneğe gelen 5 kişi, ellerinde Kur’an-ı Kerim ile "İslamiyet bu değil, bu yaptığınızın İslamiyet’te yeri yok, Kuran’da böyle bir ibadet şekli yok, imana gelin’ diye tehdit savurduktan sonra dernekten ayrıldı.

Dernekte bulunanlar hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra zanlıları bulmak için çalışma başlattı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yapılan çalışmada derneğe gelen zanlıların Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği Adana Merkez Şubesi’nin karşısında bulunan Sirac eğitim Hizmet ve Kültür Derneği’nden geldikleri belirlendi. Polis, derneğe bugün düzenlenen baskınla 1 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlı, emniyete götürülerek sorguya alındı. Gözaltına alınan şahsın Alevi derneğini basıp basmadığı tespit edilmeye çalışılırken, diğer zanlıların aranmasına devam ediliyor.