Suriye tarafından ateşlenen 3 roket mermisinin ikisi hudut karakolu yakınındaki boş alana, biri ise zeytin bahçesine isabet etti. Art arda düşen roket mermileri nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde IŞİD kontrolündeki Suriye'nin Cerablus kentinden art arda ateşlenen 3 adet roket mermisi Kilis'e düştü. Roketlerden ikisi Yüksektepe Hudut Karakolu yakınlarındaki boş alana diğeri ise İnanlı köyü ile Kilis arasındaki bir zeytin bahçesine isabet etti. Olayın ardından çok sayıda ambulans, polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edilirken, bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Düşen roket mermisi nedeniyle zeytin ağaçlarının da tahrip olduğu bildirildi.

IŞİD HEDEFLERİ, FIRTINA OBÜSLERİ İLE DÖVÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kilis'te IŞİD terör örgütü tarafından atılan roket mermilerine karşılık olarak IŞİD hedeflerine Fırtına obüsleri ile atış yapıldığını açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, 31 Mayıs 2016 günü saat 08.30’da Kilis bölgesi Yüksektepe Hudut Karakolu sorumluluk sahasında boş araziye IŞİD terör örgütü tarafından atılan roket mermilerinin düştüğü belirtilerek, atışlar sonucunda herhangi herhangi bir zayiatın meydana gelmediği kaydedildi.

Misliyle mukabele kapsamında tespit edilen IŞİD terör örgütü hedeflerine sınırda konuşlu bulunan Fırtına obüsleri ile atış yapıldığı belirtilerek, "Yapılan atışlar neticesinde ilk tespitlere göre iki Katyuşa füze rampası imha edilmiştir" denildi.