Anadolu Üniversitesi ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ATP Challenger Eskişehir Anadolu Cup Tenis Turnuvası başladı.
Yunus Emre Yerleşkesi tenis kortlarında gerçekleşen turnuvada yaklaşık 20 ülkeden 60 tenisçi boy gösterecek. Toplam ödülü 50 bin dolar olan ve tenis severlerin de ilgiyle izlediği turnuva bugün oynanan ana tablo müsabakalarıyla başladı.
“AMACIMIZ TENİS SPORUNA MÜMKÜN OLDUĞUNCA KATKI SAĞLAMAK”
Turnuvayla ilgili bilgiler veren Anadolu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Celal Avni Öztürk, üniversitelerin öncelikli görevleri arasında eğitim-öğretim ve bilimsel etkinliklerin geldiğini belirtti. Bunların dışında üniversitelerin topluma hizmet ve kente katkı anlamlarında da büyük görevleri olduğunu hatırlatan Öztürk, bu yüzden bu turnuvayı düzenlediklerini vurguladı. Öztürk, “Bu görevler kapsamında biz de Uluslararası Tenis Federasyonu ile işbirliğine girerek uluslararası bir etkinliğe ikinci kez ev sahipliği yapmak istedik. Amacımız hem öğrencilerimize, hem çalışanlarımıza hem de kente değişik bir hava katmak. Bir de tenis sporuna mümkün olduğunca katkı sağlamak amacımız. Bu sadece burada düzenlenen turnuvayla kalmayıp kent genelinde turnuvalar düzenlemeyi planlıyoruz. Federasyonla iç içe çalışarak faklı eğitimler düzenlemeyi düşünüyoruz. 2 yıl önceki turnuvanın bir benzeri bu. Tabi bu turnuvada daha da tecrübeli hale geldik. Daha da iyi bir turnuva olacağını düşünüyorum. Tenis federasyonu ile iç içe birlikteliği devam ettirerek iyi organizasyonlara ev sahipliği yapmaya imza atmayı düşünüyoruz. Tüm Eskişehir halkını da müsabakaları izlemeye davet ediyoruz” dedi.
“ESKİŞEHİR’DE ULUSLARARASI DÜZEYDE DAHA ÇOK TURNUVA DÜZENLEYECEĞİZ”
Türkiye Tenis Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Güney Sarıtaş ise, turnuvanın bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti. Sarıtaş, “Turnuvamızın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Anadolu Üniversitesi ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun işbirliği içerisinde güzel bir organizasyon oluyor. Eskişehir’de ilkini 2013 yılında yapmıştık. Bu ikincisi oldu ama sonuncusu olacağını da düşünmüyorum. Sayısını artırarak uluslararası düzeyde daha çok turnuvayı Eskişehir’de yapmayı planlıyoruz. Tek temennimiz dünyanın dört bir yanından gelen oyuncuların Eskişehir’den ve turnuvamızdan memnun bir şekilde ayrılmaları. Bizim de uluslararası düzeyde çok değişik müsabakalarda ve branşlarda başarılı olacağımızı göstermek istiyoruz” diye konuştu.
Tekler ve çiftler halinde oynanan müsabakaların finalleri çiftlerde 23 Mayıs, teklerde ise 24 Mayıs olarak belirlendi.