Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) 8 Haziran 2015 tarihinde başlayan 2014-2015 öğretim yılı mezuniyet törenleri, Tıp Fakültesi’nin 36. dönem mezunlarını vermesiyle sona erdi.
ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda ESOGÜ Yönetimi, Tıp Fakültesi hocaları ve mezunların ailelerinin de katılımıyla gerçekleşen törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Dr. Zeliha Kübra Özdemir, zorlu sınavlar ve koşuşturmanın eksik olmadığı 6 yılın göz açıp kapayıncaya kadar geçtiğini belirtti. Hekime hak ettiği değerin verildiği günlerin yakın olmasını dileyen Dr. Zeliha Kübra Özdemir, tüm mezun arkadaşları adına kendilerini yetiştiren hocalarına ve ayrıca sevdikleri ile ailesine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, 36 yılda toplam 4 bin 892 mezun veren ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin; akredite olmuş eğitimi ve ISO 9001 belgeli hastanesi ile Türkiye’nin en seçkin eğitim ve sağlık kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti. Ailelere de seslenen Prof. Dr. Enver İhtiyar, çocuklarını biraz yorduklarını ama çok iyi yetişmiş birer hekim olarak mezun ettiklerini belirtti ve onları yetiştirerek bugünlere getirdikleri için teşekkür etti. Prof. Dr. Enver İhtiyar, son olarak Tıp Fakültesi 36. dönem mezunlarına da seslendi. Mezunlara, daima kendilerini yenilemeleri, bilimin onları her türlü tehlikeden koruyacak bir kalkan olduğunu bilmeleri, hiç kimsenin önünde eğilmemeleri ve kendileri olmaları tavsiyeleriyle uğurladı.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin ülkenin sağlık sorunlarını bilen, koruyucu hekimliği uygulayan ve bilimsel düşünceyi rehber edinen hekimler yetiştirdiğini belirtti. Prof. Dr. Hasan Gönen, genç hekimleri yetiştiren Tıp Fakültesi öğretim elemanlarına emekleri için, ailelere de çocuklarının bugünlere gelmesi yolunda yaptıkları tüm fedakarlıklar için teşekkür etti. Mezunlara seslenerek başarılı olacaklarına olan inancının tam olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, mutluluk ve başarı dileklerini sunarak konuşmasını tamamladı.
Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, genç hekimlere hekimlik andını içirdi. Daha sonra mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi. İlk olarak okullarını dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve plaketleri verilirken, Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Zeliha Kübra Özdemir yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından diğer mezunlara mezuniyet belgeleri verildi.