Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca Kadın Kolları Başkanı Nursen Yanmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 5 tekstil fabrikalarında çalışan kadınların çikolata ve küçük hediyelerle, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi alanda daha da yüksek düzeyde yer almalarını temenni ettiklerini belirten MHP Akçakoca Kadın Kolları Başkanı Nursen Yanmaz, “Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur. Toplumun temel taşı olan kadınların toplum içindeki statüsünün iyi korunması ve istenen düzeye çıkarılması geleceğimizin de teminatıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Ey Kahraman Türk Kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözü ile tarihimizde büyük kahramanlıklara imza atmış olan kadınlarımıza verdiği değeri gözler önüne sermiştir. Ancak, son günlerde ülke olarak kadına yönelik şiddet haberleriyle sarsılmaktayız. Şiddet toplumsal bir sorundur. Bu sorun kadının ve toplumun gelişmesinin önünde ciddi bir engeldir. Kadına yönelik şiddet ve bu sorunların ortadan kaldırılması eğitimde ve ekonomide doğru politikaların geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi ile mümkündür. Tek temennimiz kadına yönelik şiddetin son bulmasıdır. Bu vesile ile kadınlarımızın toplumda ve aile yaşantısında hak ettiği konuma ulaşmasını temenni eder, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.
5 Tekstil fabrikasında çalışan yaklaşık 400 kadın işçinin elini sıkıp kucaklaşan Nursen Yanmaz ve beraberindeki kadın kolları kadınlara çikolata ve küçük hediyeler verdiler. Ayrıca fabrikada çalışan erkek işçilerine unutmadılar eşlerinin dünya kadınlar günlerini de kutladılar.