BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, üniversitenin değişen ve yenilenen vizyonu kapsamında Ders Performans Otomasyonu (DERSPOT) sistemiyle verimliliği ve kaliteyi artırmayı amaçladıklarını bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, DERSPOT sisteminin bir bilgisayar yazılımı olup web tabanlı çalıştığını belirtti.

Bu sistemin, öğrenci-öğretim üyesi-yönetim üçgeninde derslerin işlenişini, performansını takip etmeyi sağlayan takip ve performans değerlendirme yazılımı olduğunu kaydeden Coşkun, "Bu sistemle Bayburt Üniversitesi Eğitim Komisyonu Başkanlığı, bu yıl ilk defa Bayburt Üniversitesinde öğretim gören tüm öğrencilerin haftalık ders programlarını ve dersler hakkındaki bilgileri online ortama taşıyor" ifadesini kullandı.

Coşkun, öğrencilerin ders programlarını "http://derspot.bayburt.edu.tr" adresinden öğrenebileceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu yıl Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları derslerin ders izlenceleri yine aynı linkten ders programları sayfası üzerinden indirilebilecek. Ders izlenceleri, dersi veren akademisyen tarafından hazırlanarak DERSPOT sistemine önceden yüklenmesiyle öğrencilerin planlı ve hazırlıklı şekilde derse katılımını hedefliyoruz. Öğrenciler,  ilerleyen haftalarda bu sistem üzerinden hafta hafta anlatılan ve anlatılacak dersle alakalı ayrıntıları, ödev, okuma gibi etkinlikleri izlenceler kısmında bulabilecek. Bu sistem sayesinde öğrenciler dersten önce ders veren öğretim elemanının dersle ilgili mesajlarını da sistemden alıp takip edebilecek."

Tüm derslerin performanslarının ölçülebilmesi amacıyla geliştirilen yazılımın etkin şekilde kullanılmasının önemini vurgulayan Coşkun, DERSPOT sistemi sayesinde, derslerin performanslarının takip edilebileceğini bildirdi.