'TURİZM OLMADAN AYAKTA KALINMAZ'
Zirvede konuşan Avrupa- Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, "Turizm olmadan dünyada ticari olarak ayakta durabilecek şehir yok" dedi.
Zirvedeki 'Kardeş Şehir İlişkilerinin Ekonomiye Katkıları' konulu oturumu yöneten Hüseyin Baraner, dünyada iletişimin arttığını fakat aynı derecede samimiyetin azaldığını söyledi. Turizm açısından dünyada çok büyük bir yarışın bulunduğunu anlatan Baraner, şöyle konuştu:
"Dünyada 7 bin otel inşa edilmektedir. Kırgızistan'dan Guatemala'ya, Kore'den Papua Yeni Gine'ye kadar her yerde belediyelerin ve hükümetlerin ilk gündemi turizm. Nereye gitsek en etkili konu turizm. Turizm olmadan dünyada ticari olarak ayakta durabilecek şehir yok. Tüm şehirler için, şu andaki mevcut altyapısıyla, gelişimiyle, yeni oluşumuyla ve yeni ticari iş imkanları sağlayışıyla turizm sihirli bir altın anahtar oldu. Turizm herhangi bir sektör, arada sırada tartışılması gereken bir konu değil."
'TURİZM BARIŞA DA KATKI SUNUYOR'
Dünyada barış ortamının azaldığını, turizmin ise barışa önemli katkılar sunduğunu belirten Baraner, şunları kaydetti:
"Kardeş şehirler arası turizmi konuşurken, insanlğımızın, istihdam dünyamızın, kültür dünyamızın ve özellikle barış dünyamızın bence en önemli konusunu konuşuyoruz. Maalesef barışın da eksildiğini görüyoruz. 10 yılda dünyamız ne hale geldi? Her kıtadan çok ciddi, hemen telafi edilemeyecek sorunlar, itiş kakışlar ve hatta savaşlar var. Böyle bir dünyada, şehirlerin mutlaka turizme devam etmesi gerekiyor. Her şehirde yüzbinlerce esnaf günlük sabah kepenklerini açtıkları zaman turist bekliyorlar."

FOTOĞRAFLI